За разлика от повечето близнаци, Джим Спрингър и Джим Луис

...
За разлика от повечето близнаци, Джим Спрингър и Джим Луис
Коментари Харесай

Невероятната история на близнаците разделени при раждане, които имат еднакви съдби

За разлика от множеството близнаци, Джим Спрингър и Джим Луис имат еднообразно първо име, а не фамилия. Двамата братя са разграничени при раждането и са осиновени от разнообразни фамилии, само че по случайност или не, техните нови родители ги кръщават еднообразно – с името Джим.

И по този начин стартират техните паралелни животи. Спрингър и Луис споделят освен генетичен код и първи имена, само че малко или доста имат съвсем идентични ориси в продължение на 39 години, когато се срещат още веднъж.

Израствайки в разнообразни домове и фамилии, двамата имали доста малко информация за другия си брат. Майката на Спрингър му споделила, че братът му близнак е умрял, а Луис знаел толкоз малко за Спрингър, че нямал предпочитание да го търси и да се срещне с него.

Всичко това обаче се трансформира през 1977 година, когато Луис, тогава на 37-годишна възраст, взема решение въпреки всичко да потърси брат си. Той открива името му в документи, защитавани в съда и двамата в началото беседват по телефона. Те вземат решение да се видят и по-късно споделят, че това е бил най-важният ден в животите им.

Щом почнали да беседват и да споделят всичко, което им се е случило през годините, те разкрили невероятните прилики, които имали между тях. И двамата са осиновени от фамилии, живеещи в Охайо и отраснали на разстояние от 73 километра един от различен. Като деца и двамата имали куче, наречено Той. И Спрингър и Луис са били женени два пъти – първо за жена на име Линда, а по-късно за жена на име Бети. И двамата имат деца, в това число наследник, който са кръстили Джеймс Алън. И двамата живеели в крайната къща на улицата си. И двамата били пушачи, обичали да пият бира, занимавали се с дърводелство през свободното си време, карали Шевролети и били полицейски шерифи в разнообразни полицейски ръководства на Охайо.

Братята близнаци се оказали съвършените претенденти за изследване, изследващо личностното държание, ръководено от доктор Томас Бучард от Университета в Минесота. При един от тестванията братята дали идентични отговори на съвсем всички въпроси и доктор Бучард споделил учудването си, казвайки че наподобява по този начин, като че ли двата теста за правени от еднакъв човек два пъти. Тестовете им за метода на работа на мозъка също били идентични, както и медицинските им картони, описващи болесттите им през годините.

За външните хора животите на братята Джим, както ги назовават в този момент, са сякаш живот на еднакъв човек. Въпреки това, Луис отбелязва, че все пак, сред тях двамата има известни разлики. „ Разликите сред мен и Джим са като разликите сред това да живееш в града и на село “ – споделя единият от братята.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР