За разлика от общото мнение, че въздухът в Пловдив става

...
За разлика от общото мнение, че въздухът в Пловдив става
Коментари Харесай

РИОСВ: Дните с мръсен въздух в Пловдив намаляват

За разлика от общото мнение, че въздухът в Пловдив става все по-мръсен, аз нямам такова усещане. Данните, които ние събираме в пунктовете за мониторинг, които са непрекъснати и са включени в европейската мрежа, демонстрират доста понижаване на замърсяването на въздуха в последните години, защото имахме един пик 2013 година -2014 година, когато превишенията на средноденонощната норма бяха стигнали над 130.

Сега към този момент те са паднали под 100 и за разлика от този момент имаме усъвършенстване. Разбира се, това усъвършенстване не е задоволително и никога не би трябвало да успокоява жителите на града, само че съгласно мен тази тематика би трябвало да бъде на дневен ред за всички семейства, тъй като всички поравно участваме във образуването на замърсяването на атмосферния въздух. Така че всички сме виновни и не можем да държим виновни единствено контролните институции и общината. Би следвало взаимно няколко държавни служби да си подадат ръка и да работят. Всичко е обвързвано с метода на отопление в бита. Една такава настояща транспортна скица, която да способства за понижаване на замърсяването от транспортните средства. Предприемане на дейности във връзка с понижаване на изискванията за обледеняването на пътищата, реорганизация на всички прилежащи пространства около пътищата, залесяване и затревяване на откритите площи. Всичко това е една обща активност, в която би трябвало всички поданици на града да се включим.

Данните, които очаквате от мен, са следните:

Миналата година знаете, че нашият пункт, който дава информация за фоновото замърсяване „ Каменица ”, показваше за цялата година 85 броя превишения. За тази година, до този миг, имаме лек спад, което ни обнадеждава, че въпреки всичко има някакви рационални дейности от всички. За предходната година, от началото на годината до 20 ноември, сме имали 73 броя превишения на средноденонощната норма. Тази година са 61. Макар и с малко, въпреки всичко имаме някакво усъвършенстване. По-значително е подобрението в транспортно насочения пункт в „ Тракия ”, превишенията за същия интервал предходната година са били 115, тази година са 87.

В никакъв случай обаче тези данни не би трябвало да ни успокояват. Би следвало с общи старания да се подхващат дейности за възстановяване качеството на въздуха и най-много прекосяване към екологично чисто гориво. Така че наклонността в Пловдив към замяна на отоплителните системи и прекосяване към централно отопление във допустимо по-голяма част от града е позитивно нещо. Всички знаем, че преди години Пловдив беше един от най-добре топлофицираните градове. И нямахме този проблем, в този момент към този момент - дали цените или нещо друго, не мога да кажа, само че семействата всеобщо се отхвърлят. Дано в този момент към този момент тази наклонност да се понижи и да минат към прилагане на услугите. И надлежно към потребление на газифициране. Новите региони имат достъп до газ, което е добре за качеството на въздуха.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР