За разлика от много предишни сезони, най-интересните въпроси в английската

...
За разлика от много предишни сезони, най-интересните въпроси в английската
Коментари Харесай

Всички големи бият в Англия, само Челси страда - всичко от кръга

За разлика от доста предходни сезони, най-интересните въпроси в британската Висша лига наподобяват отговорени месец преди края на сезона, а точно - кой ще е първенец и кои тимове ще бъдат в топ 4.

В 32-ия кръг огромните тимове стигнаха до успехите, а изключение направи Челси, който загуби от градския противник Тотнъм и по този начин напълно лиши от конспирация битката за местата, даващи право на присъединяване в Шампионската лига.

Алваро Мората даде задатък и очаквания на Челси, само че Кристиан Ериксен и Деле Али на два пъти обърнаха резултата. Така "шпорите " към този момент имат 8 точки задатък пред "сините ".



В същото време Сити си обезпечи опция да узакони купата си по най-сладкия метод - в градското дерби с Юнайтед през уикенда. Това стана след триумф с 3:1 като посетител на Евертън, пристигнал с три гола през първата част на Лерой Сане, Габриел Жезус и Рахийм Стърлинг.



А Юнайтед и Ливърпул също утвърдиха позициите си за място в Шампионска лига през идващия сезон.

Отново Мохамед Салах бе огромният воин за мърсисайдци, реализирайки за 2:1 против Кристъл Палас в 84-ата минута.



Ромелу Лукаку и Алексис Санчес до 20-ата минута пък убиха интригата за "червените дяволи " против Суонси.



Арсенал се регистрира с втора поредна победа - 3:0 против Стоук Сити. Успехът обаче не пристигна толкоз елементарно, колкото демонстрира резултата. До 75-ата минута резултатът бе 0:0, а по-късно голове от дузпи на Пиер-Емерик Обамеянг и Александър Лаказет, както и попадение от игра на габонеца донесоха триумфа.



За Уест Бромич спасението наподобява неосъществим идеал след проваляне вкъщи от Бърнли с 1:2.



Саутхемптън също е в сериозна заплаха след 0:3 от Уест Хем.



В други борби във втората половина на таблицата, Нюкасъл победи Хъдърсфийлд с 1:0, а Лестър надигра като посетител Брайтън с 2:0.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР