За разлика от много градове в страната, включително и столицата,

...
За разлика от много градове в страната, включително и столицата,
Коментари Харесай

В Русе не отменят зарята за Нова година

За разлика от доста градове в страната, в това число и столицата , в Русе заря ще има точно на настъпване на Новата година.

По традиция от години заря ще ще зарадва хората в центъра на града. Пиратки обаче няма да са разрешени  и за това ще следят органите на реда. Бъдат ли открити извършители, ще има наказания за тях.

Освен зарята общината в Русе ще провежда и концерт на площада . „ Нова година от сцените на Русе ” e мотото на телевизионния концерт, който общината подарява на русенци в празничните часове. Той ще стартира довечера в 19:00 ч. и ще се излъчва по едно и също време по малките екрани Кис 13 и ТVN.

В пъстрата празнична стратегия се включват Държавна опера - Русе, Драматичен спектакъл „ Сава Огнянов ”, Държавен куклен спектакъл - Русе, Биг Бенд Русе, ФТТ „ Найден Киров ”, хоровете „ Дунавски звуци и „ Проф. Васил Арнаудов ”, Ансамбълът за ударни принадлежности „ Ruse Vibes “ на НУИ „ Проф. Веселин Стоянов “, вокални и танцови обединения към Общинския младежки дом и Общинския детски център за просвета и изкуство в Русе, Клубът по спортни танци „ Настроение ”, Дует „ Аморе ”, сформира към русенски  читалища и други Продукцията се осъществя от екипите на двете русенски малките екрани, а водещ, сценарист и режисьор е Илия Деведжиев.

Новогодишният ефирен концерт ще приключи с обръщение към русенци от кмета на Община Русе Пенчо Милков.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР