За разлика от много българи, избрали да посрещнат 3 март

...
За разлика от много българи, избрали да посрещнат 3 март
Коментари Харесай

Пловдивчани се изнасят в чужбина за 3 март

За разлика от доста българи, избрали да посрещнат 3 март в някоя от старите български столици или край Шипка, пловдивчани не наподобява не са обзети от патриотични пориви за националния празник. Повечето от хората, избрали да прекарат почивните дни отвън града, потеглят за чужбина, регистрират туристическите организации. 

Най-предпочитаните дестинации за идния уикенд са Сърбия, Македония и Румъния, твърди Ани Димова, притежател на компания в сектора. Екскурзия от 3 до 5 март с две нощувки, проведен превоз и закуски в някоя от трите страни излиза към 200 лв.. 

Разбира се има и групи, предпочели да останат на родна земя. Вместо да веят трибагреника и да вземат участие в някоя от многочислените възстановки, те са избрали да прекарат уикенда на ски или на СПА в зимните ни курорти.

За задачата би трябвало да си подготвят сума от 120 до 300 лева на човек - съгласно звездите на хотела. В уеб страниците за туризъм и пътувания обаче се намират и промоционални оферти  last minute с отстъпки до 50 %.

Засега в сектора не регистрират анулирани резервации от плануваните екскурзии в страната и чужбина поради неприятното време, откри инспекция на “Марица ”.  Българите към този момент са настроени празнично и не се отхвърлят от пътешествията, разясняват експерти от туристически организации в града.

При комплицираните метеорологични условия по-малко хора вземат решение сами да провеждат екскурзиите си. В неприятното време туристите се усещат по-сигурно, когато се придвижват в група. Освен това този вид пътувания също обезпечават здравна застраховка, което дава по-голямо успокоение и в тази връзка хората не се плашат да тръгнат на път, разясняват пловдивски туроператори.

Ако има туристи, които са отказали своите резервации за почивните дни или са разколебани в решението си дали да тръгнат на път, или не, то това евентуално ще са тези, които са решили да употребяват персонален превоз, защото рискът и отговорността са по-големи. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР