За разлика от , която безуспешно се опитва да се

...
За разлика от , която безуспешно се опитва да се
Коментари Харесай

САЩ изключват Xiaomi от черния списък

За разлика от, която безрезултатно се пробва да се измъкне от американските наказания, съумя относително бързо да възвърне своето почтено име и да бъде изключена от черния лист на Министерството на защитата на Съединени американски щати . Това се вижда от правосъдните документи от Bloomberg.

На 14 януари тази година Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи, и още осем китайски компании в черния лист на фирмите, заподозряни в взаимна работа с китайската войска и специфичните служби на Китай. Санкциите на Американското Министерство на защитата не разрешава вложението в тези компании, само че не постанова директни ограничавания на продажбата на тяхната продукция в Съединени американски щати и на взаимната работа с американските компании. В отговор на тези дейности Xiaomi заведе правосъдно дело против държавното управление на Съединени американски щати, с цел да потвърди неправомерността на тези обвинявания и получи краткотрайна индулгенция – федералният съд спря въвеждането на каквито и да било наказания и ограничавания до приключването на правосъдния развой. Ето че в този момент Xiaomi съумя да реализира съглашение с управляващите на Съединени американски щати и да избегне глобите.

„Двете страни съгласуваха идните стъпки, които ще дадат опция да се позволи този правосъден спор без нуждата от разглеждането на правосъдното дело всъщност, а посредством сключване на споразумение“ – се споделя в документите на съда.

Bloomberg прибавя, че към сегашен ден се водят дейни договаряния за съответните условия за реализиране на това съглашение, като всички документи ще бъдат показани на съда до 20-ти май тази година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР