За разлика от инвестиционните посредници, управляващите дружества са по-оптимистично настроени

...
За разлика от инвестиционните посредници, управляващите дружества са по-оптимистично настроени
Коментари Харесай

Акумулираните от фондмениджърите активи ще ускорят леко растежа си

За разлика от капиталовите медиатори, ръководещите сдружения са по-оптимистично настроени за началото на тази година. Акумулираните от тях активи ще ускорят леко растежа си по отношение на упованията за четвъртото тримесечие. Това е записано в изданието „ Финансов бранш: оценки и упования ", което изготмя финансовото министерство, и показва упованията на необятен кръг финансови медиатори във връзка с съществени макроикономически индикатори и фактори, отнасящи се до осъществяваната от тях активност.

Припомняме, че още от края на юни предходната година чистата стойност на активите на фондмениджърите прекочи два милиарда лв. и продължава постепенно да се усилва.

Доходността на ръководените групови капиталови схеми също се чака да форсира динамичността си в позитивна посока през първите три месеца от 2022 година.
Очакванията са привлечените средства от семейства и небанковите финансови предприятия да продължат да нарастват с темпове сходни до тези от предходната година. Привлечените средства от застрахователни сдружения и пенсионни фондове също ще продължат леко да нарастват, предвиждат финансовите медиатори.
Основания за това в действителност има поради ниските лихви по банковите депозити, както и високите цени на другите финансови принадлежности и по-добрата рентабилност от тях. Не бива да се пропущат и това, че ръководещите сдружения пуснаха на пазара и нови договорни фондове.

Експертите чакат конкуренцията в бранша да бъде малко по-слабо изразена през първото тримесечие на годината.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР