За разлика от ГЕРБ, при своята консултация при президента Румен

...
За разлика от ГЕРБ, при своята консултация при президента Румен
Коментари Харесай

ПП-ДБ не каза на Радев иска ли още време за преговори. Но предстояло обсъждане на министерските постове

За разлика от ГЕРБ, при своята консултация при президента Румен Радев от " Продължаваме промяната-Демократична България " не споделиха имат ли потребност от още време за договаряния за сформиране на държавно управление.

От думите на премиера в оставка Николай Денков обаче се разбра, че дружно с групировката на Бойко Борисов са се разбрали, че би трябвало да се дискутират промените и регулаторите, като обаче даде поръчка: че следва диалози за персоналния състав на Министерския съвет.

" Изцяло във вашите пълномощия е да решите по какъв начин ще действате. Знаем, че от време на време сте взимали едно или друго решение, защитавали сте го, не е наша работа да се месим в тази процедура " - отвърна Денков на въпроса на Радев имат ли от обединяването потребност от още време преди той да рееши по кое време да връчи първия изследователски мандат (на ГЕРБ).

В началото на консултацията с ПП-ДБ президентът регистрира, че през последните 9 месеца главно ПП-ДБ носи отговорноост за ръководството на страната, като се споразумя с ГЕРБ да има " единствено един публично, публично споделям, представител " (Мария Габриел). Отчете и обезпечената поддръжка на Движение за права и свободи за конституционните промени, само че и уточни, че очевидно няма съгласие сред сътрудниците. След което попита:

" Вие склонни ли сте да продължавате по същия път или на база на опита си сте склонни да преразгледате и връзките с сътрудниците и отношението си към властта? Смятате ли, че ще има механично обединение на менорандума ви със съглашението (предложено от ГЕРБ), или отиваме на нов документ, тъй че да имаме резистентност и предвидимост на едно бъдещо ръководство? Готови ли сте да подкрепите първия мандат на ГЕРБ или при възможен неуспех на договарянията ще опитате да повторите да е с вашия мандат и при какви условия? Имате ли потребност от още време, от ГЕРБ-СДС показаха предпочитание за повече време? "

Говори единствено Денков, въпреки водачите на обединяването да бяха в залата.

" Поехме отговорност осъзнавайки риска, че тя ще донесе политически вреди, само че съгласно нас това си струваше - два бюджета, промени в Конституцията, насърчаване на заседналите с години капиталови планове, отпушване на енергийния преход и обезпечаване на финансиране за засегнатите региони ", стартира той. И допълни, явно визирайки непрестанните офанзиви по кабинета от ГЕРБ и Движение за права и свободи: " Да, понесохме вреда, освен тъй като опозицията се държеше като съпротива, а и тъй като другите политически сили взеха решение да употребяват популистки метод за личен пиар. "

" Да, комплицирани са отноишенията, никой не е очаквал, че ще бъдат леки. Затова намираме за вярно, че имаме два документа на масата на договарянията. Дали ще продължим ще зависи от това по какъв начин ще наподобява съглашението, има значителен прогрес. Но до момента в който всичко не е контрактувано, нищо не е контрактувано " - съобщи още Денков.

По думите му " имаше схващане от другата страна, че договарянията би трябвало да стартират с полемика за промените, за задвижването на регулаторите, които не работят. Предстои разискване и на вероятен личен състав на Министерския съвет ".

В обществената част от консултацията Денков не даде отговор на поставените въпроси (с изключение на този за нужното време).
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР