За разлика от досегашната традиция в периоди на по-засилен трафик

...
За разлика от досегашната традиция в периоди на по-засилен трафик
Коментари Харесай

За празниците: бензин и дизел най-евтини от една година насам

За разлика от досегашната традиция в интервали на по-засилен трафик по празниците автомобилните горива да нарастват, тази Коледа е белязана от следващо поевтиняване на бензина и дизела. През последните дни междинната цена на всеобщия бензин А95 падна до 2,63 лева за литър, колкото струваше и при започване на август предходната година. А дизелът е единствено с 5 стотинки по-скъп – 2,68 лева, въпреки че на доста места може да се откри и по-евтин.

В България сега има доста дребни бензиностанции отвън тези на огромните вериги, в които бензин А95 може да се налее и за 2,30 лева за литър. Сегашното поевтиняване стартира при започване на ноември, преди този момент горивата на вътрешния пазар бяха достигнали следващия си пик, да вземем за пример А95 струваше съвсем 2,90 лева за литър.

Най-скъпи бяха горивата обаче в средата на предходната година преди тогавашното държавно управление да гласоподава 25 ст. на литър отстъпка за всички коли с регистрация в България. Преди това бензинът беше достигнал 3,40 лева за литър.

За страдание на ползващите автогаз и метан, цените на тези две горива. В средата на декември автогазът нарастна с още една стотинка и от този момент литър се продава приблизително за 1,25 лева Метанът пък директно преди почивните дни нарастна с още 1 стотинка и сега е приблизително 2,42 лева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР