За разбиване на банда, откраднала 25 млн. евро, съобщи испанската

...
За разбиване на банда, откраднала 25 млн. евро, съобщи испанската
Коментари Харесай

В Испания разбиха банда, свила 25 млн. евро

За разтрошаване на тайфа, откраднала 25 млн. евро, заяви испанската полиция, съобщи РИА Новости.

Централното вътрешно министерство на иберийската страна разгласи, че при профилирана интервенция са били арестувани 10 души. Арестуваните са жители на Испания, Венецуела, Доминиканската република и Нигерия. Членовете на проведената незаконна формация (ОПГ) за три години са съумели да измъкнат общо 25 млн. евро от физически и юридически лица в доста страни в света. Според наличната на този стадий информация жертви на мошениците са станали хора и компании от Испания, Германия, Франция, Китай и Мексико.

Най-честата употребена от измамниците скица е била така наречен нигерийски писма. Чрез подправени имейли, подписани от наследници на богати семейства в африканската страна, на получателите се е предложило да преведат в сума в банка. В подмяна се обещавало огромна възвращаемост на вложенията. Парите били превеждани, само че изпращачите не са получавали нищо. Мошениците са изтегляли незабавно парите, купували артикули, които продавали в Нигерия.

На арестуваните са повдигнати обвинявания в основаване на ОПГ, финансови измами в изключително огромни размери и пране на пари.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР