За равен достъп на гражданите до информация за кандидатите за

...
За равен достъп на гражданите до информация за кандидатите за
Коментари Харесай

Р. Пет. убеждава - ЛЕВИЦАТА! няма да се разпадне

За еднакъв достъп на жителите до информация за претендентите за избори и обезпечена хигиена в представянето на политическите сили по време на предизборна акция настоя ръководителят на АБВ Румен Петков. Същевременно обаче равният достъп на обособените обединения (какъвто е регламентът на държавните радио, телевизия и БТА) даде поле за изява на претенденти с оспорима ментална непоклатимост, призна Петков.

В коментар пред медиите в Силистра той означи отровната атмосфера в границите на акцията със систематичните внушения в медиите, че изборът за жителите се състои само сред Бойко Борисов и Кирил Петков – факт, който демотивира стотици хиляди гласоподаватели да отидат до урните.

Изборният ден бе белязан и с редица организационни неточности, уточни още Румен Петков и даде образец с неработещото видеонаблюдение – всяка пета камера не сработи в изборния ден, съгласно информацията от способените органи. Това приказва за неуспеха на ЦИК, чийто състав би трябвало да бъде преосмислен, уточни той. Разнообразните форми на пазаруването на гласове, измежду които и брандираните торби с хранителни артикули, раздавани на гласоподавателите и където няма до през днешния ден задействана глоба, също опорочиха изборния развой, сподели още водачът на АБВ.

Той акцентира, че с тези констатации „ ЛЕВИЦАТА! “ не цели да оспори изборния резултат, само че не отхвърли лимитираните запаси, включително и време, с които групировката разполагаше и поради което не съумя да стигне с посланията си до жителите.

Иначе консолидацията на българското ляво продължава във формата на „ ЛЕВИЦАТА! “. Със взаимната работа на обособените екипи в акцията бе сложено сполучливото начало на групировката, която, без значение от всичко, за броени седмици битие, завоюва доверието на 60 000 наши сънародници, сподели в умозаключение Румен Петков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР