За ръст на заплатите в здравеопазването са се договорили на

...
За ръст на заплатите в здравеопазването са се договорили на
Коментари Харесай

Вдигнаха заплатите в здравеопазването! 900 лв. за санитар, 1500 за сестра, 2000 старт за лекар

За растеж на заплатите в опазването на здравето са се договорили на среща при премиера от Национален профсъюз "Защита ".

Председателят на организацията Красимир Митов уточни, че от април стартовата заплата за доктор ще бъде 2000 лв.. 1500 лв. ще е месечното заплащане за здравна сестра и 900 лв. за санитар.

Тази седмица медици от столичните лечебни заведения "Царица Йоана " и Александровска стачкуваха с искане спомагателните хонорари за работата им на първа линия поради COVID-19 да не отпадат и след анулацията на изключителното състояние от 1-ви април.

Протестите стопират след контрактуваното увеличение на приходите на среща при премиера.

"На първо четене е контрактувано: 900 лв. за санитар, 1500 лв. за сестра, 2000 лв. стартова заплата за доктор. Това влиза от 1-ви април. Има още една добра вест. Аз се надявам, че това нещо ще бъде изпълнено, с цел да не се стига още веднъж до митинги. Ние от самото начало първо търсихме разговора. Бяхме принудени да излезем на митинги.

Те дадоха резултат. След приемане на бюджета на Здравната каса, за който ще се договорят Лекарският съюз и Здравната каса, по места, където има Колективен трудов контракт, ще бъдат контрактувани в допълнение още до 20 % върху главните заплати, които доскоро загатнах ", изясни Красимир Митов./бнт1/сн.дарик

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР