За ракиено време са доста голяма част от българите, поне

...
За ракиено време са доста голяма част от българите, поне
Коментари Харесай

Мрежата: Избираме ракиено време

За ракиено време са много огромна част от българите, най-малко в случай че се съди по най- настоящите постове във Facebook. „ А тия къде сме за ракиено време, къде сме,ааа “, „ Лятно, зимно? Избиране ракиено време “, гласят част от тях.

Постовете са във връзка избора на лятно или зимновреме, което би трябвало да създадем. Догодина въртенето на стрелките ще остане в историята, а българите са разграничени по въпроса кое време да изберат.

Проучване на " Екзакта рисърч груп " демонстрира, че има прочут превес в публичните настройки в поддръжка на зимното часово време като непрекъснато в страната ни.

Данните са въз основата на национално представително изследване, направено от 28 септември до 5 октомври измежду 1000 души в 125 гнезда в 92 обитаеми места.

Според данните 48% от интервюираните избират зимното часово време да се одобри като непрекъснато в България, а 32% желаят лятното часово време да се вкара за непрекъснато у нас.

20% от интервюираните пък нямат мнение по въпроса или към момента не са решели. Най-често без мнение са младите българи на възраст под 30 години.

Европейската комисия предложи от идната година да отпадне сезонната промяна на часовото време и всяка от държавите-членки на Европейски Съюз да реши кое време ще ползва като непрекъснато - лятното или зимното.

Любопитното е, че последователите на позицията зимното часово време да бъде непрекъснато у нас са по-често дами, хора на възраст над 59 години и поданици на провинцията.

В изгода на избора на лятното часово време за непрекъснато пък се изричат по-младите хора – тези на възраст сред 30 и 40 години, високообразованите и жителите на столицата. /Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР