За радост на всички ревностни пазители на кукурската традиция в

...
За радост на всички ревностни пазители на кукурската традиция в
Коментари Харесай

Кукерски фестивал в Благоевград ще има! Датата е 14-ти януари 2024 година

За наслада на всички ревностни пазители на кукурската традиция в община Благоевград през днешния ден стана ясно, че фестивал и тази година ще има!

Директорът на дирекцията по просвета Силвия Домозетска заяви на конференция и датата на събитието – 14 януари 2024 година.

Дефилето ще се организира в центъра на Благоевград, като се чака и тази година то да се радва на огромен интерес от страна на жителите и гостите на общината.

По време на конференцията бе показана в детайли цялостната коледно-новогодишна стратегия на общината, в която са включени редица благотворителни концерти, изложения и спортни прояви.

„ Празничната стратегия ще бъде напълно с присъединяване на децата на Благоевград “, заяви шефът на Дирекция „ Култура, спорт и туризъм “ в Община Благоевград Силвия Домозетска.

Много празнични концерти изпълват културния календар на община Благоевград през декември.

Сред тях са Камерна опера, Ансамбъл " Пирин ", Биг Бенд, децата от школите и още локални гении и обединения.

Концертът на Ансамбъл „ Пирин “ тази година ще бъде с предложения, раздавани на касата на зала „ Яворов “, а изненадата е, че публиката ще бъде във фолклорни носии.

Коледното градче, ситуирано в Градската градина, ще бъде такова, каквото го познаваме от предходната година. То ще бъде отворено на 6 декември до 14 януари.

Събитието на следващия ден ще стартира от Съдебната палата в 17,30 часа с пъстро шествие през центъра.Сред най-големите атракции ще бъде още веднъж Дядо Коледа, който ще дойде по нетрадиционен метод.

С цялостната стратегия може да се запознаете!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР