За радост на любителите на ChatGPT, изключително популярният чатбот с

...
За радост на любителите на ChatGPT, изключително популярният чатбот с
Коментари Харесай

ChatGPT вече е официално приложение в App Store на Apple

За наслада на феновете на ChatGPT, извънредно известният чатбот с изкуствен интелект за генериране на текст най-сетне беше пуснат под формата на приложение за iOS.=

Емил Василев преди 31 секунди 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 17:12 | 16.05.2023

Най-големият в света аероплан за първи път изстрелва първообраз на хиперзвукова ракета

IT НовиниДаниел Десподов - 17:29 | 17.05.2023

DARPA подготвя тестванията на първообраз на напълно нов тип аероплан без обичайно външно ръководство

ТелефониДаниел Десподов - 11:41 | 17.05.2023

Гугъл приготвя нова функционалност, която трансформира Android смарт телефоните във видеорегистратори

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

ChatGPT е публично наличен за обществеността от повече от 6 месеца, само че до момента беше стеснен за потребление единствено в уеб браузъри. Липсата на мобилна версия на инструмента бе малко разочароваща, само че тези времена към този момент отминаха, тъй като беше оповестено, че версията за iOS на известния генератор на изкуствен интелект към този момент е налична в Съединени американски щати.

За да употребявате ChatGPT в iOS, ще ви е належащо устройство, което е с версия на операционната система най-малко 16.1. Това значи, че достъп до приложението ще имат единствено хората с iPhone 8 или с по-нови модели. Според източници като Wired се работи и по версия за Android, която би трябвало да бъде налична скоро.

Новата версия на ChatGPT за iOS, сходно на уеб основаната версия е безвъзмездна за потребление за нейната версия с езиковият модел GPT-3.5, само че потребителите, които заплащат премиум абонамент от 20 $ на месец, ще имат достъп и до по-усъвършенствана въпреки и по-бавна версия с езиковият модел GPT-4.0. Според OpenAI записаните консуматори също по този начин ще могат да синхронизират историята на чатовете си на разнообразни устройства и възнамеряват да разширят достъпа до други страни „ през идващите седмици “.

Всичко това е доста вълнуващо, само че друга значима нова функционалност на ChatGPT е способността му да обработва както текст, по този начин и гласови данни. Чрез консолидираното на системата за различаване на речта „ Whisper “ на OpenAI приложението би трябвало да реализира, както изяснява компанията, „ надеждност и акуратност на човешко равнище “ за англоговорящите. Това доста ще промени метода, по който потребителите взаимодействат с чатбота с изкуствен интелект, като евентуално ще предпочетат тази алтернатива пред ръчното въвеждане на въпроси.

Както показва Wired, към този момент не е ясно и каква независимост ще има изкуственият разсъдък на ChatGPT на устройствата с iOS, защото Apple е известна с това, че много деликатно следи какво може да дава обещано приложение в своя магазин за приложения. Например на iOS приложенията е категорично неразрешено да дават „ клеветническо, дискриминационно или злонамерено наличие “ или наличие, което е „ обидно, безчувствено, разстройващо, за омерзение или с извънредно неприятен усет “. По явни аргументи са неразрешени и други неща като порнография.

Уеб основаната версия на ChatGPT има вградени някои защитни ограничения, които предотвратяват генерирането на отговори на неща като поощряване към принуждение или тематики със полов темперамент, само че те могат да бъдат заобиколени.

Както и при други приложения, един от разновидностите може да бъде да се вкара възрастово ограничаване за приложението, което сега е 12+. Нека забележим по какъв начин ще се оправи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР