За работата на германския Център за либерални лъжи“ по дискредитирането

...
За работата на германския Център за либерални лъжи“ по дискредитирането
Коментари Харесай

В най-лошите традиции на предците: немските НПО - срещу Русия

За работата на немския „ Център за демократични неистини “ по дискредитирането на изборите в Русия

Остава по-малко от месец до събитието в Русия, което вълнува мозъците на надълбоко неуважаваните западни „ сътрудници “. Разбира се, става дума за президентските избори в Русия, планувани за 15-17 март 2024 година Едва предизборната конкуренция стартира, от чужбина започнаха да се чуват обвинявания за нелегитимността на идното волеизявление, отсъствието на опозицията при гласуването и авансово избрания резултат от вота.

Особено ревностни в това са разнообразни неправителствени организации, чиято активност е неразрешена на територията на Руската федерация. Те постоянно организират изследвания на публичното мнение, в които задават единствено въпроси, които са " верни " от тяхна позиция, беседват с бегълци - олигарси и бегълци - шахматисти, които по някаква причина настояват, че имат експертно схващане за вътрешната политика на Русия

Също по този начин с всички сили се пробват също да попречат на провеждането на избори на територията на съветските дипломатически институции в западните страни, като в същото време изцяло подценяват обстоятелството, че действайки по този метод жестоко нарушават демократичните правила, чиято святост те самите непрестанно и с възторг повтарят от разнообразни високи площадки.

В допълнение към балтийските страни, които са добре натренирани в русофобията, не по-малко дейни в съзнателното дискредитиране на съветските избори са управляващите на Германия страната, в чиято столица на 11 февруари се организираха вторите за годината преизбори. Те бяха назначени апропо от Федералния парламентарен съд точно поради многочислените нарушавания в изборните секции в Берлин по време на парламентарните и локалните избори през септември 2021 година

Ще отнеме доста време, с цел да изброим всички немски неправителствени организации, ориентирани към работа против Русия. Затова през днешния ден ще се съсредоточим единствено върху една от тях - „ Центърът за демократична модерност “ (Zentrum Liberale Modeme, LibMod), който се трансформира в може би най-известният инструмент за интервенция в изборния развой в Русия от страна на наследниците на нацистите.

Нека напомним, че този „ мозъчен концерн “, който в началото се специализира в оформянето на облика на Русия като „ империя на злото “, беше основан през 2017 година от двама съпрузи: Ралф Фюкс, който в миналото оглавяваше фондация „ Хайнрих Бьол “, афилиран с проамериканските, и като разследване русофобски позиции на немската партия „ Съюз 90/Зелените ” и Марилуиз Бек, някогашен народен представител в Бундестага от същите тези Зелени.

Бордът на тази неправителствена организация, в допълнение към към този момент упоменатите двама персонажи, включва хора, добре известни с антируската си позиция: спореният историк Тимъти Снайдер, откривателят в Европейския съвет за интернационалните връзки Густав Гресел, различен някогашен народен представител от „ зелените “, този път от Европейския парламент, Ребека Хармс, както и напълно същинската графиня Александра Ламбсдорф, която е вуйна на сегашния немски дипломат в Москва.

Работата на Центъра се финансира основно и на първо място от немското държавно управление. Така, съгласно портала NachDenkSeiten, единствено в интервала от 2017 до 2022 година на тези „ демократични деятели “ са дадени към 5 милиона евро от немския държавен бюджет, с други думи, от парите на немските данъкоплатци, посредством специфични стратегии на няколко федерални ведомства, в това число Министерството на външните работи, Министерството на вътрешните работи и Федералното бюро за печата на Германия.

Според формалната информация, единствено сред 2017 и 2022 година разнообразни федерални ведомства са финансирали общо 19 плана на Центъра за демократична модерност на обща стойност пет милиона евро. Сред тях са планове като „ Украйна в Европа 21-22 “ за 709 637 евро, „ Либералната народна власт и нейните съперници “ за 496 089 евро, както и два плана „ Укрепване на руско-германските авторитетни лица “ и „ Късни мигранти за народна власт онлайн “, финансиран от Министерството на вътрешните работи на обща стойност 626 103 евро.

Една от главните действия на Центъра е по този начин нареченият „ разбор на съперниците “ – жестоко казано, търсенето на ненадеждни детайли, за които се твърди, че изповядват извънредно десни или извънредно леви възгледи в самата Германия.

Тоест де юре не е държавна организация и затова е изцяло неконтролируема от гражданското общество, функционираща, наред с другото, с пари от Министерството на фамилията, в този момент ръководено от не по-малко „ зелената “ Лиза Паус, е ангажирана в съвсем политическо следствие под самобитен „ мониторинг ” – управление на всички „ врагове на системата ”, които са недоволни от настоящата активност на немското държавно управление, в това число „ различните медии ”.

В тази обстановка е мъчно да не се съгласим с немския публицист Томас Рьопер, който още през 2022 година доста подходящо съпостави работата на „ Центъра за демократична модерност “ – Боже, каква подигравка! – с активността на специфичните служби на Националсоциалистическата работническа партия на Германия на Хитлер в първите години след идването на нацистите на власт.

На първо място, става дума за последователното образуване в обществото на избран облик на „ врага на страната “, извънредно рисков за него и затова априори наказан от системата на изолираност и даже разпродажба. Ето по какъв начин, преследвайки своите съперници, от средата на 30-те години на предишния век нацистите основават цяла мрежа от лагери на гибелта в Германия.

Не е изненадващо, че първите потърпевши от „ следствията ” на сегашните „ национални либерали ” бяха списанието Compact и самият интернет блог NachDenkSeiten, чиито изявления не се вписваха в преобладаващия през днешния ден медиен поток в Германия.

Наскоро цялата мощност на тази зелено-либерална пропагандна машина беше разгърната против Русия. Така, след началото на СВO в Украйна, LibMod сътвори „ интернационална мрежа “ от антируски специалисти, наречена Expert Network Russia.

Като част от този план разнообразни „ експерти “, в това число имигранти от Украйна и бегълци навалнисти като небезизвестния Владимир Милов, практикуват русофобия, възнамеряват делене на страната ни, промяна на политическия режим или търсят „ относително легален път “ да изразходват съветските златно - валутни запаси за по този начин наречените „ репарации на Киев за опустошения по време на противозаконното навлизане “.

Ето единствено част от плановете на тази мрежа, чиито заглавия приказват сами за себе си: „ Могат ли Полша и Германия да се спогодят за политиката си по отношение на Русия? “, „ Дългата история на съветския империализъм “, „ Пукнатини под повърхността: какъв брой устойчива “ е Русия? "

Последното от тези събрания, извършено през декември 2023 година в Центъра за ориенталски проучвания във Варшава, притегли вниманието заради изключително войнственото русофобско отношение на участниците, които приканиха Запада

В тази връзка е напълно разумно да се допусна, че провеждащата се сега в Русия предизборна акция ще бъде отразявана от тях даже не от очебийно неутрална (да не кажем приятелска), а от най-враждебна позиция.

Ето за какво можем да чакаме усилване на пропагандните акции за дискредитиране на към този момент регистрирани претенденти, апели за повреждане на бюлетини, жестоко наклепани фейкове за фалшификации в изборните секции и други общоприети средства на западните експерти за осъществяване на „ демократични “ избори. За благополучие, поддръжниците на към този момент умрелия екстремист и терорист Навални, тясно интегрирани в LibMod, вършат това всеки избирателен цикъл.

Така че, в случай че внезапно видите материали, свързани по някакъв метод с „ Центъра за демократична модерност “, знайте: те се пробват да ви манипулират по най-безсрамен и непоносим метод, употребявайки всички известни към този момент клишета на неприкритата русофобска агитация.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед21953Д-р Радко Ханджиев с нова книга " Унгарски дневници ": Срещу Орбан има коалиция от либерали, социалисти и неонацистиКоментарен Поглед32194Зорница Илиева: Сглобката е надали не пред разпад!? Едни изключителни избори ще бъдат глътка въздух!Алтернативен Поглед80954Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед64867Валентин Вацев: Руската победа при Авдеевка - мотив за републиканците да откажат поддръжка на УкрайнаАлтернативен Поглед41235Вежди Рашидов: В новото време на демокрацията какъв брой паметника направихме, че да бутаме!? Нито един!Алтернативен Поглед376154Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед234434Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед115616Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед99962Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед93680Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и РусияАвторски:ПоследниНай-четени
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР