За промяна в работното време на синята зона във Варна

...
За промяна в работното време на синята зона във Варна
Коментари Харесай

Синята зона във Варна да работи уикенда само през лятото, предлагат общински съветници

За смяна в работното време на синята зона във Варна упорстват съветниците от група " Алтернативата " в Общинския съвет.

Предложението е публично входирано от заместник-председателя на Общинския съвет Ивайло Костадинов, който е консултант от Политическа партия " ИТН ".

Към момента синята зона в морската столица е с работно време от 9 до 20 ч. всеки делник, само че и всеки уикенд. С изключение на празници, несъмнено.

В тази връзка и заради множеството сигнали и недоволства от варненци общинските съветници от " Алтернативата " оферират работното време на синята зона да е от 9 до 18 часа целогодишно. А отвън туристическия сезон паркирането в почивните дни да бъде гратис.

Сред главните оферти е и смяна в правилото на работа на зоната. След приключването на първите 3 часа всеки идващ час престой да се таксува на цена от 3 лева за час. Така варненци, които имат незабавна потребност да продължат престоя си в централната част на града, ще могат да го създадат, вместо да се постанова да местят автомобила си.

" Безспорно паркирането в синята зона на Варна способства за усъвършенстване на придвижването в централните градски региони ", показват общинските съветници.

Те обаче означават, че морската столица към момента не е целогодишна туристическа дестинация, когато платено паркиране от 9 до 20 ч., включително събота и неделя, би било удачна мярка.

От " Алтернативата " упорстват и за по-голяма досегаемост на задграничните посетители на града за възнаграждение на синя зона.

Припомняме, че във Варна синята зона работи всекидневно от 1 юли 2022 година по предложение на предходния Общински съвет. За съпоставяне синята зона в другия огромен морски град - Бургас, работи от понеделник до петък, като даже и в София синята зона почива, въпреки и единствено в неделя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР