За промени в Наказателния кодекс, в частта извършване на тежки

...
За промени в Наказателния кодекс, в частта извършване на тежки
Коментари Харесай

ГЕРБ готви голям удар за убийци като циганина Аксел

За промени в Наказателния кодекс, в частта осъществяване на тежки закононарушения от малолетни лица, се разгласи през днешния ден на брифинг в Стара Загора националният представител от ГЕРБ Маноил Манев, оповестява bTV.

От на следващия ден парламентарната група стартира работа по формулирането на предлагането. Идеята е лица, които не са навършили 18 години, само че са направили тежки закононарушения, да не могат да се възползват от по-лека присъда единствено поради това, че не са навършили пълноправие.

„ Всяко едно закононарушение се проверява и се назначават експертизи. Ако психиатрическата такава покаже, че причинителят е наясно с това, което е направил и е било в положение да реши какво прави, би трябвало да понесе полагащата му се наказателна отговорност”, изясни Манев.

По този метод ще отпадне опцията малолетните лица да получават по-лека присъда, единствено поради това, че нямат навършени 18 години.

“В случая с убийството в Галиче, причинителят има предишни присъди. Абсурдно е да се мисли, че той не е разбирал действието, което е извършил”, даде образец националният представител.

Подобна наказателна процедура има в Съединените щати, където определяща за размера на наказването при тежки закононарушения е психиатрическата оценка на причинителя, а не неговата възраст, означи депутатът.

В Съединени американски щати обособените щати организират друга наказателна политика, само че на множеството места в обсега ѝ попадат причинителите на съществени престъпления над 13-годишна възраст.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР