За производството на нова крилата ракета Х-БД с въздушно изстрелване

...
За производството на нова крилата ракета Х-БД с въздушно изстрелване
Коментари Харесай

Цяла Европа и части от САЩ покрива новата руска крилата ракета Х-БД

За производството на нова крилата ракета Х-БД с въздушно изстрелване с огромен обхват твърди Русия, написа obektivno.bg. От Руската Федерация настояват още, че оборудва своите стратегически бомбардировачи Ту-160 с това оръжие. “Большая дальность ” (голям обсег) значи абревиатурата БД – последните две букви от обозначението на ракетата.

Разработката на мистериозната ракета Х-БД е от известно време. Досега, обаче в никакъв случай не са оповестени фотоси с нея.

Ту-160 към този момент носят ракетата Х-БД, разгласи командирът на съветската далекобойна авиация Сергей Кобилаш. Изявлението му пристигна по време на посещаване на летище „ Кневичи “, част от интернационалното летище във Владивосток, в Далечния изток на Русия, от севернокорейския водач Ким Чен Ун и съветския министър на защитата Сергей Шойгу.

 

Свръхзвуковият Ту-160 може да носи 12 такива ракети, съгласно ТАСС. Във видео оповестено от ТАСС  Кобилаш съобщи, че „ бомбардировачът носи ракета Х-БД с обхват от над 6 500 км. “

Х-БД е нова трансформация на крилатите ракети Х-101/102, написа в разбора си профилираната медия The Drive. Благодарение на дребните съставни елементи ракетите реализират този огромен обсег. За това способства и бойната глава, за която е направено място за повече гориво за зареждане на хипотетичният и турбореактивен мотор.

Намален е и шансът за откриването на ракетата Х-101/102 от вражеската противовъздушна защита. Това е с помощта на ниско радарното напречно сечение. Има възможност същото съоръжение да е в Х-БД. По-големият обсег на Х-БД може да анулира до някаква степен потребността от стелт, разяснява The Drive.

Русия е упълномощила създаването на тази ракета на МО през август 2013 година, на компанията “Радуга ” разположена в Дубна, Московска област. Тогава Х-БД е била с наименованието “Изделие 506 ” и е се създава по стратегия с кодовото име “Романс ”.

The Drive пресмята, че с обхват от 6 500 км. новата ракета може да покрие цяла Европа.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР