За професионалния си празник 22 ноември членовете на Адвокатската колегия

...
За професионалния си празник 22 ноември членовете на Адвокатската колегия
Коментари Харесай

Старозагорските адвокати с безплатни консултации за деня на адвокатурата 

За професионалния си празник 22 ноември членовете на Адвокатската гилдия в Стара Загора ще дават безвъзмездни правни съвещания . Това заяви пред Радио Стара Загора Димо Димитров, ръководител на старозагорската гилдия. Гражданите, които се нуждаят от правна помощ, могат да я получат на 22 ноември сред 11 и 16 часа в адвокатските фирми на ул. „ Кольо Ганчев “ 64 . По същото време на сегашния адрес на Адвокатската гилдия, на ул. „ Пазарска “ 35, гимназисти, които ще би трябвало да избират бъдещата си специалност, ще могат да се срещнат с юристите и да поговорят с тях за специалността , посочи още Димитров. 
В 10 часа членовете на старозагорската адвокатска гилдия ще засадят 22 липи в парк „ Артилерийски “ . На вечерния бал ще бъдат наградени младите юристи, взели участие в Дните на адвокатурата в края на септември. Екипът, работил там по наказателно правния проблем са се класирали преди всичко, а по гражданско правния - на пето. Ще бъдат отличени и юристи ветерани, които са юбиляри, осведоми още Димо Димитров. 
В Адвокатската гилдия - Стара Загора, членуват към 420 юристи и има наклонност броят им да нараства. Средната им възраст е 40 години. 
Денят на българската адвокатура се празнува от 2005 година по решение на Висшия адвокатски съвет. На 22 ноември през 1888 година Петото Народно заседание приема първия Закон за юристите в България, който основава предпоставки за създаване на Съвет на юристите. Автор на Закона за юристите е видният правист доктор Константин Стоилов, който е създател и на българската конституция. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР