За проблеми с липсата на вода в редицасела алармира кмета

...
За проблеми с липсата на вода в редицасела алармира кмета
Коментари Харесай

Жители на селата Соволяно, Стенско и Катрище се оплакват от липса на вода

За проблеми с неналичието на вода в редицасела сигнализира кмета Петър Паунов по време на ежемесечният си отговор на въпроси на поданици на община Кюстендил.


Оплаквания са постъпили от поданици на село Соволяно, Стенско и Катрище.

„ Едва спряхме кметският наместник на село Катрище да не предприеме гладна стачка. Затова неотложно сме уведомили ръководителя на „ Кюстендилска вода “. Дружеството е държавно и ние нямаме опция да предприемем чисто управленчески ограничения. Имаме уверението, че се работи интензивно по тематиката “, безапелационен екметът Паунов.
„ Ситуацията с ВиК бранша е извънредно комплицирана, а напрежението е огромно. Положението става трагично и то 2 месеца, след които имаше толкоз доста дъжд. Не можем да оставим популацията без вода. Имахме срещи с разнообразни хора по селата, ситуацията е трагично. Това е насмешка с хората, а ние постоянно сме обръщали внимание към тях. В тази връзка за сряда, когато е сесията на Общински съвет – Кюстендил, сме изпратили публична покана на шефа на Кюстендилска вода, с цел да пристигна и от него да чуем какво следва и какво се чака да бъде направено “, съобщи ръководителят на Общински съвет– Кюстендил, Иван Андонов.
Имаше и въпрос по кое време ще започнепочистването на река Банщица от моста до плажа

Кметът съобщи, че почистването на този сектор ще започнев понеделник.

„ В момента групата приключвадейности по рязане не кестени и рискови дървета на улица „ Бузлуджа “. В понеделник ще влязат в реката, с цел да могат да отстранен по-голямата растителност и по-късно ще влезе техниката, с цел да продължи почистването на останалия сектор от реката “, уточникметът.
Сред другите сложени въпроси бе и този дали се употребяват по предопределение поставените контейнери за облекла.

Паунов посочи,че единствено за месеците май-юни са събрани над 17 тона или 17 513 кг.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР