За проблем с машините за гласуване в няколко области сигнализираха

...
За проблем с машините за гласуване в няколко области сигнализираха
Коментари Харесай

Продължават проблемите с машините за гласуване в няколко области на страната

За проблем с машините за гласоподаване в няколко области алармираха наблюдаващи на Института за обществена интеграция, които са на терен и наблюдават изборния развой. Блокирали машини има в редица СИК-ове в областите Кърджали, Смолян, Перник и София град.
В една от секциите в Кърджали машинното гласоподаване е прекратено, а в секция в 23 МИР е отказано подпомагане от страна на техническо лице за корекция на машината. 
В Смолян откакто една от машините е блокирала, са извършени проби, които са посочили, че единствено един човек е упражнил своя избор - нещо, което не дава отговор на истината. Затова е подаден сигнал в РИК Смолян и е написано искане в края на изборния ден да се броят наложително и разписките от машинното гласоподаване.
В Добрич наблюдаващ на ИСИ е подал сигнал, че членове на СИК коментират изборния развой на гласоподавателите на непознат език.
В 45 СИК в Пловдив са установени раздрани и подпечатани авансово бюлетини. Подаден е сигнал до РИК Пловдив.
Продължават и проблемите, свързани с понижен състав на СИК и липса на условия за обикновено гласоподаване на хора с увреждания. Подобни напълно липсват в СИК, находяща се в 73-то СУ в град София. В 40-та СИК в гр. София е отказано на гласоподаватели с двойно поданство да упражнят правото си на избор.
Институт за обществена интеграция разполага с наблюдаващи във всички областти на страната и тяхната работа по следене спазването на законността на изборния развой продължава.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР