за президентска република е естествено продължение на всичко, което прави

...
за президентска република е естествено продължение на всичко, което прави
Коментари Харесай

Ива Митева уточнява – полупрезидентска република


за президентска република е естествено продължение на всичко, което прави Има Такъв Народ. Това разяснява пред бТВ Ива Митева от " ИТН ". " Ако желаеме смяна, би трябвало да спрем да имаме вяра, че ще стане без смяна на политическата система. Сега има рецесия на политическия хайлайф, на политическата система ", изясни тя.

Тя разяснява и член 158 от Конституцията, съгласно който такава смяна може да се направи единствено от Велико Народно заседание.

" Ние желаеме да питаме хората по какъв начин желаят да продължим напред и какви са им настройките ", уточни Митева.
 Голям късмет да не се образува кабинет след изборите, вижда Тома Биков
Голям късмет да не се образува кабинет след изборите, вижда Тома Биков

ГЕРБ са изрично срещу концепцията за президентска република

От думите й стана ясно, че Слави Трифонов не прецизира, само че " приказва по-скоро за полупрезидентска република ". Това, Митева изясни, че било свързвано с персоналната отговорност, която се носи от едно лице при ръководство, а в този момент има групова отговорност на Министерския съвет и Народното събрание. " Народно събрание ще се избере от народа, а президентът ще уточни премиера, ще има кабинет и ще се желае избор на съмнение от Народното събрание - има ясно разграничаване на управляващите ", разясни Ива Митева.

" Има Такъв Народ потегли с референдум, започнахме работа по Закона за референдумите, ние сме за мажоритарния избор, това е обвързвано с президентската република ", напомни Митева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР