За президента на Русия Владимир Путин в Белград са гласували

...
За президента на Русия Владимир Путин в Белград са гласували
Коментари Харесай

Под 11% от руснаците в Сърбия са гласували за Путин

За президента на Русия Владимир Путин в Белград са дали своят вот 10,8 % от жителите на тази страна, взели участие в изборите за президент на Русия, съгласно публично оповестените резултати от гласуването, заяви белградската организация Бета, представена от Българска телеграфна агенция.

От правото на глас на изборите за съветски президент в Сърбия се възползваха от 4726 жители на Русия, които съумяха да гласоподават в една изборна секция в община Нови Белград. От 3824 годни бюлетини за Путин са дали своят вот 512 гласоподаватели (10,8 процента), а най-вече гласове е получил заместник-председателят на долната камара на съветския парламент Владислав Даванков от партия " Нови хора " - 3185 (67,4 процента).

Депутатът Николай Харитонов от Комунистическата партия е получил 73 гласа (1,5 процента), а водачът на Либералдемократическата партия Леонид Слуцки е получил 54 гласа (1,1 процента). Основателят на неправителствената организация Руско демократично общество Петър Никитин, който през днешния ден заяви формалните резултати от вота на медиите, сподели, че хиляди хора са отишли ​​на изборите, " с цел да покажат с наличието и гласуването си, че макар пропагандата и манипулирането на изборите, голямото болшинство от руснаците не поддържат диктатурата и експанзията на Путин ".

" Вчера станахме очевидци на огромна акция на протестно гласоподаване на съветски жители в Сърбия. В същото време хиляди жители не съумяха да гласоподават преди затварянето на изборната секция. Въпреки че прекараха няколко часа на опашка, с цел да гласоподават, изборната комисия подцени гръмките претенции на хората да гласоподават най-малко още малко. Хората се разотидоха едвам когато, евентуално по покана на съветското посолство, се появи полиция ", сподели Никитин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР