За превантивни мерки - обучения и психологическа работа с хора,

...
За превантивни мерки - обучения и психологическа работа с хора,
Коментари Харесай

Препоръчват обучение и психологическа работа с жертви на домашно насилие

За превантивни ограничения - образования и психическа работа с хора, потърпевши от домашно принуждение прикани юрист Елена Кръстева пред Нова телевизия във връзка измененията в Наказателния кодекс за домашното принуждение.

Според една от промени в закона е задоволително прокуратурата да получи сезиране от потърпевшото лице и наказателното произвеждане няма да може да се приключи. Условието е потърпевшият да изиска това.

Трябва да се промени практиката и служителите на реда да минават образование за различаване на домашното принуждение, акцентира юрист Кръстева.

По думите й следенето, преследването, насилственото заживяване на брачен начела и склоняване за стъпване в брак също са доста значими маркери за домашно принуждение.

Диана Николова - жена потърпевша при домашно принуждение, съобщи, че може да има резултат от новите промени в Наказателния кодекс за домашното принуждение, само че би трябвало да има образование в учебните заведения по какъв начин децата биха могли да се научат да не бъдат насилници.

Тя показа, че 14 години е търпяла домашно принуждение и най-после си е тръгнала. Веднъж е подавала сигнал, само че насилникът я убедил, че нещата могат да се трансформират.

Николова поучава всички институции да работят дружно и да имат по-бърза реакция.

Когато са потвърдени случаи на принуждение, това би трябвало да се знае. Нужен е и указател, в които да се впишат случаите и хората, прикани дамата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР