>За престъплението по член 304а, ал. 1 от НК съдът

...
>За престъплението по член 304а, ал. 1 от НК съдът
Коментари Харесай

Осъдиха Анка, която даде подкуп на полицаи

>
За закононарушението по член 304а, алинея 1 от Наказателен кодекс съдът я осъди на пробация със наложителна регистрация по сегашен адрес за период 1 година и наложителни периодически срещи с пробационен чиновник два пъти седмично също за една година. Отнет е и предметът на закононарушението – 20-левовата банкнота. Съдът одобри, че са налице смекчаващи виновността условия. Подсъдимата е с чисто правосъдно минало.

На 23 октомври тази година Анка М. и нейни близки пътували по пътя Силистра – Шумен. Водач на автомобила, който бил със служебно прекъсната регистрация през август, бил недееспособен лидер. В непосредственост до зърнобаза " Сливак “ пътуващите в автомобила забелязали полицейски чиновници. Водачът бил обезпокоен, защото, като се изключи че не имал дееспособност за ръководство на автомобил, не носел и документи за идентичност. Спрял на пътя на към 400 метра от полицейския автомобил и направил противоположен завой, с цел да избегне инспекцията. След малко гонене колата била спряна.

За да бъде избегната глоба за близкия на подсъдимата, Анка пуснала 20-левовата банкнота в полицейския автомобил. На неправоспособния лидер били формирани 3 акта за административни нарушавания, а на един от пасажерите в колата била наложена санкция с фиш, защото пътувал без защитен колан.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР