За премиерата в България пристигнаха виртуозният цигулар Роман Ким и

...
За премиерата в България пристигнаха виртуозният цигулар Роман Ким и
Коментари Харесай

Виртуозният цигулар Роман Ким и световните солисти - Деница Лафчиева и Александър Гордън репетират със Симфониета Враца за музикалната фантазия Властелинът на пръстените

За премиерата в България дойдоха виртуозният цигулар Роман Ким и международните солисти - Деница Лафчиева (кларинет), Александър Гордън (виола). Днес към този момент репетират с оркестъра на Симфониета Враца.

Чуйте какво описаха за концепцията за спектакъла Александър Земцов, Деница Лафчиева и Роман Ким - в атачмънтите към новината:

Впечатляващата премиера за България на Фантазия „ Властелинът на пръстените “ по музика на Хауърд Шор е забележителна обработка на виртуозния музикант Роман Ким за цигулка, кларинет, виола и симфоничен оркестър.

Представена атрактивно, със споделени креативен истории, мултимедия и виртуозни осъществявания онлайн, с Врачанския симфоничен оркестър, под диригентската палка на Александър Гордън (Земцов). Водещ е телевизионното лице на „ Вечната музика “ в България, оперният артист и режисьор – Марио Николов.



Фантазията „ Властелинът на пръстените “ е аранжирана за международните музиканти със специфичното позволение на композитора на истинската музика към фамозната кино трилогия и притежател на „ Оскар “, „ Грами “ и „ Златен глобус “ - Хауърд Шор.

Освен, че творбата Фантазия „ Властелинът на пръстените “ ще бъде изпълнено за първи път в България, меломаните ще имат опция да чуят и невероятния инструмент, на който свири виртуозът Роман Ким.

Цигулката е особено модифицирана по усета на Роман Ким - има изпъкнал гриф, струните са ръчно направени от господин Ким, а лъкът на цигулката е по-дълъг от общоприетите модели.

Материалът, от който е направен, се пази в цялостна загадка. Запознати настояват, че лъкът е изработен от рециклирани кукли Барби.В изявлението си за Дарик Ким отхвърли, че е употребил Барбита, само че и не показа от какъв материал са направени.

Всички тези усъвършенствания разрешават на Роман Ким да звучи по един доста невероятен и специфичен метод, а публиката ще се потопи в невероятната музика от кино лентата „ Властелинът на пръстените “ с неповторимото осъществяване на международно приетите музиканти - Роман Ким, Деница Лафчиева, Александър Гордън и Симфоничния оркестър на Враца.

В програмата на мултимедийния концерт Фантазия „ Властелинът на пръстените “ на 22 юли от 21.00ч. в Летен спектакъл Велико Търново ще чуем още - музика от Джон Уилямс и други обичани кино тематики, аранжирани за симфоничен оркестър с неповторимия тон на Симфониета-Враца под диригентската палка на Александър Гордън (Земцов).



Билетите за Фантазията „ Властелинът на пръстените “ са в продажба на касите на залите, в мрежите на Ивентим и Грабо.

Следват:

24 Юли - 19.00ч. Стара Загора - Културен център Ст.Загора; 25 Юли - 20.00ч. Бургас - Зала НХК; 26 Юли - 19.30ч. Варна - Зала 1, Фестивален и конгресен център и 27 Юли - 19.00ч. Пловдив - Дом на културата " Борис Христов ".



За край едно умело мнение от оперния артист Марио Николов, който ще бъде водещ в спектакъла - третият прикачен звуков файл към новината:

Концертът „ Властелинът на пръстените “ в този състав и реализатори ще бъде на турне в Румъния,Турция, Италия и Филандия.

И както споделя водещият на спектакъла Марио Николов – " Много е забавно, ще стартира с думите: Вие не сте с Вечната музика, а с музикалната фикция „ Властелинът на пръстените “.

Кой знае?! Дали пък след време внуците ни няма да смятат точно тази музика за част от безконечната музикална класика, пристигнала при тях от нашето време.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР