За преместване на метадоновата програма ще бъдат предвидени 4 милиона

...
За преместване на метадоновата програма ще бъдат предвидени 4 милиона
Коментари Харесай

Ананиев: Предвидени са 4 милиона лева за преместване на метадоновата програма

За пренасяне на метадоновата стратегия ще бъдат планувани 4 милиона лв., с които ще се приготви постройка, отговаряща на всички условия и ще бъде особено пригодена за програмата. Това сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. Той участва в откриването на реновиран комплекс за изгаряния и пластична хирургия в болница " Пирогов ".

В момента метадоновата стратегия е в столичната болница " Св. Анна ". Министър Ананиев увери, че ще удържи на обещанието си - до края на годината метадоновата стратегия да бъде преместена от двора на болничното заведение. В София действат общо 10 метадонови стратегии, които съществуват от десетки години. По въпроса с митинга на медицинските експерти Ананиев разяснява, че се разискват нови правила за разпределение на заплатите По методиката за заплатите се работи сега дружно с Българския лекарски съюз (БЛС). Методиката ще бъде неразделна част от пакет документи, които ще бъдат признати преди началото на новата финансова година, дружно с новия Национален рамков контракт, добави Ананиев. С БЛС се разискват и главните правила за образуване на разноските по обособените здравноосигурителни заплащания, един месец преди започване на новата финансова година Националният рамков контракт за период от три години би трябвало да бъде подготвен за публично разискване.

Първоначалното предложение на Министерството на здравеопазването беше не по-малко от 50 на 100 от приходите по клинични пътеки да бъдат за заплати на личния състав и да се направи съответствие какъв брой от тях ще бъдат за санитари, за медицински сестри, лекари. Ще има правила, с цел да има успокоение в системата и хората да бъдат уверени, че е прибавен най-справедливият принцип на систематизиране на парите според от положения труд, акцентира министър Ананиев. По думите му най-слабо оценен все още е човешкият труд и митингите са свързани най-много с възнагражденията. Държавата, Министерство на здравеопазването и съсловните организации би трябвало да договорим такива равнища, които да предложим на всички участници в медицинския развой, добави още той. В отговор на въпрос дали се е срещнал с ценоразписите на лечебните заведения министър Ананиев сподели, че откакто ги е прочел се е " чудил по какъв начин може да има такива виртуозни решения за услуги в системата на опазването на здравето ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР