За предстоящия разговор съобщи вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

...
За предстоящия разговор съобщи вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
Коментари Харесай

Извънредна среща за петролната дерогация събра управляващите

За идния диалог заяви през вчерашния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Добрич.

В постройката на Народното събрание влязоха ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и съпредседателят на ПГ на " Продължаваме промяната - Демократична България " Кирил Петков. На срещата са поканени министър председателят Николай Денкво и финансовият министър Асен Василев.

В петък Десислава Атанасова заяви на среща в Русе, че ГЕРБ ще внесе идната седмица план на решение за лишаване на дерогацията на " Лукойл ".

Правителството не подхваща никакви стъпки, с цел да възпре непрестанно покачващата се цена на горивата, до момента в който тази на петрола стои непроменена, считат в ГЕРБ.

Предложението за незабавната анулация на дерогацията идва, макар признатото наскоро решение за поетапното й отпадане до 1 октомври 2024 година Според премиера Денков незабавното й преустановяване (изключението, контрактувано с Европейската комисия е годно до края на 2024 г.) ще докара до внезапен скок в цените на горивата.

Аргументът на ГЕРБ, изразен от Бойко Борисов, е, че от години към този момент имаме дерогация, а нафтата не е поевтиняла, нито пък бензинът. " Сега е заплашителен боязън, тъй като ние след седмица ще предложим да няма дерогация. Към газа всички сме единни и слагаме такси. Прави усещане обаче по какъв начин месеци наред нашето държавно управление нищо не прави против " Лукойл ". Цената на петрола стои непроменена, а цените на горивата у нас отново са до небесата ", разяснява през вчерашния ден Борисов.

Няма гаранции, че в случай че България занапред спре да внася съветски нефт, бургаската рафинерия ще може да си обезпечи задоволително надеждни различни доставки, сподели по БНР през вчерашния ден Асен Василев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР