За председател на Народното събрание ГЕРБ-СДС предлага Росен Желязков, а

...
За председател на Народното събрание ГЕРБ-СДС предлага Росен Желязков, а
Коментари Харесай

Бойко Борисов: 20 дни след изборите партиите продължават да се държат като в предизборна кампания

За ръководител на Народното събрание ГЕРБ-СДС предлага Росен Желязков, а за заместник-председател-Росица Кирова.

Това разгласи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с парламентарната група на ГЕРБ.
Борисов посочи, че 20 дни след изборите партиите не престават да се държат като в предизборна акция. „ Всички дават обещание неща, които не могат да изпълнят. Партиите бягат от диалог, търсейки оправдания. Затова предложихме контактна група отпред с Росен Плевнелиев и Соломон Паси “, добави ръководителят на ГЕРБ. Той напомни, че Плевнелиев е индивидът разкрил Христо Иванов, Асен Василев и Кирил Петков и разяснява, че не е трябвало да му отхвърлят среща.
„ ГЕРБ се усещаме спечелили, само че българският народ не ни е отредил да управляваме независимо. В сегашната конюнктура не може да се направи държавно управление, уточни ръководителят на ГЕРБ. По думите му няма смисъл да се приказва за първи, втори и трети мандат-не е почтено към народа. „ Не е почтено и да вършим държавно управление на малцинството, което няма да бъде подкрепено. Без първите две партии да поемат отговорност, няма по какъв начин да има непоклатимост и да излезем от рецесията. Ако преди връчване на мандата не съумеете да договорите поддръжка, няма смисъл “, обърна се Борисов към народните представители от партията. „ Вместо да се продължава с тази мъка, да отиваме на избори “, разясни още той. Според него държавното управление на Кирил Петков се е самосвалило.
„ Асен Василев доста добре знае в какво положение остави страната. Днес за следващ път България излиза на финансовите пазари. При 4% рента до седмица, лихвата за заемите на страната към този момент е 5.65% при дълг от 180 млн.лв., а са ни нужни над 5 милиарда. Това е дългова серпантина “, посочи Борисов. Той добави, че инфлацията към този момент е 18,7%. „ Хората усещат над 100% нарастване на редица артикули. А инфлацията няма нищо общо с войната “, сподели водачът на ГЕРБ. Бойко Борисов попита по какъв начин ще бъде изработен бюджет, който няма кой да го извърши. „ Две години ние не сме в ръководството. Лети всичко надолу. Те употребяват една и съща хватка, с цел да избягат от диалог по какъв начин може да се ръководи. Дефицитът е по-голям със 106%. Или това е 126,6% по-висок от Маастрихтските критерии. Къде са им парите, къде им е брутният вътрешен артикул? Затова те споделят, че ГЕРБ би трябвало да си направи държавно управление “, акцентира Борисов.
По думите му диалозите за държавно управление би трябвало да минат през диалог за финансите. „ Моето предложение е да се одобри закон, който да удължи действието на бюджета. Това е единственият избор. Ако отидем на избори, служебното държавно управление би трябвало да има пари. Ако гласуваме нов бюджет, ГЕРБ ще предложи 30% нарастване на пенсиите, щом по този начин ще си играем “, добави още той.
„ След две години чегъртане, ГЕРБ-СДС завоюва изборите. Хората ни споделиха съберете се по хрумвания и направете коалиция. Докажете, че съединението прави силата, че ние отстъпваме. Съчетайте младост и мощ “, добави ръководителят на ГЕРБ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР