За предприятията с над 100 души персонал не е удобно

...
За предприятията с над 100 души персонал не е удобно
Коментари Харесай

Подробности за банковите сметки, които ще ни отърват от такси

За предприятията с над 100 души личен състав не е комфортно да заплащат кеш. Те отдавна са наложили практиката да заплащат по банков път.

Това сподели в изявление за БНР Стефан Христов - основател на уеб страницата за съпоставяне на банкови такси Писар.бг, във връзка със законовите промени, засягащи превеждането на трудови хонорари единствено по банков път и така наречен базова сметка. Промяната би трябвало да влезе в сила от 1 септември.

Сметката за съществени интервенции не е нещо ново. Идеята е до нея да имат достъп клиенти, които досега не са имали достъп до банковата система, разясни Христов.

" Съществуващите клиенти на банките няма да употребяват подобен вид сметки. "

По думите му възможността да се разкриват сходни сметки без такси няма да докара до нараснал интерес.

Никъде не се промотират тези сметки, посочи той.

" Хората не знаят за тази сметка, че са с по-ниски такси. Това са основно сметки, които се употребяват единствено и само за средства, които са благосъстоятелност на клиента. Не може да има заем, не може да има овърдрафт. Идеята е който не може да си разреши другите услуги, въпреки всичко да може да получава обществени компенсации. Сметката в Европа е основана за бежанци, мигранти, които нямат средства, благоприятни условия. За да могат въпреки всичко да са част от банковата система. Това беше наложено в Европа и надлежно в България по евродирективи. "

Това, че се вкарва отговорности за предприятията с над 100 души личен състав да заплащат по банков път, може да сътвори дискомфорт у хора, които не желаят да употребяват банкови услуги.

Основната причина това да се одобри, е че трябва да се усили събираемостта в бюджета, хората да стартират всеобщо да заплащат налози и да се ограничи сивата стопанска система, посочи Стефан Христов.

Относно парите в плик под масата според него е извънредно значимо " чиновниците да бъдат научени, че това работи за тях през днешния ден, а не на следващия ден ".

Тук е мястото, където могат да бъдат включени " Български пощи "  – институцията, която е най-трудна за реформиране, само че с голям капацитет, акцентира Стефан Христов. По думите му през пос терминал в пощите тези пари могат да бъдат изплащани в брой без такса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР