За предприемачите стресът, тревожността и прегарянето не са чужди. В

...
За предприемачите стресът, тревожността и прегарянето не са чужди. В
Коментари Харесай

С малки стъпки към едно по-добро Аз

За бизнесмените стресът, тревогата и прегарянето не са непознати. В съпоставяне с множеството хора обаче те разполагат с по-добри принадлежности за справяне с тези провокации. Базираният във Вашингтон психотерапевт Пол Шийзли, който постоянно поучава политици и мениджъри, има няколко съвета за основаване на по-добър баланс сред професионалния и персоналния живот:

Отървете се от неприятните привички

Първата стъпка е в осъзнаването на това, че някои механизми за справяне със напрежението могат да бъдат нездравословни и даже да саботират личното ви показване. Лошите привички, измежду които отлагането и злоупотребата с алкохол и опиати, приключват с един и същи резултат – закъснение на напредъка и триумфа. „ Това са краткотрайни ограничения, които не са устойчиви. Тъй като това, което в действителност вършат, е да ни разсейват от напрежението и тревогата, те не оказват помощ за разрешаването на самите проблеми “, изяснява Шийзли.

Какво оказва помощ за тази цел? Създаването на положителни привички, измежду които поддържане на здравословна диета, отделянето на време за физическа интензивност, почивки и цялостно изключване от работата. Тези привички усъвършенстват физическото здраве, което се пък поддържа психологичното здраве.

Напредвайте с дребни стъпки

Разбира се, по-лесно е да кажете, че ще вършиме нещо здравословно, в сравнение с да предприемете действителни ограничения за осъществяване на тази цел. По тази причина Шийзли споделя, че поемането на ангажимент за основаването на едно по-добро „ аз “ е наложително. Освен това, този ангажимент може да бъде разграничен на обособени постепенни стъпки.

Може би имате опцията да поемете ангажимент, че няма да приемате телефонни позвънявания или да отговаряте на имейли след избран час, изграждайки солидна граница сред професионалния и персоналния живот. След този час нищо не би трябвало да може да откъсва вниманието ви от времето, което прекарвате с вашето семейство или с някакво занимание. „ Способността да начертаете граници несъмнено е част от процеса “, изяснява Шийзли. С течение на времето салдото сред работа и персоналния ви живот може да стане по-добър, което да ви разреши да поемете още по-амбициозни задължения, знаейки, че ще можете да ги спазите.

Споделете възприятията си

Не е извънредно за един водач да се нагърби с прекалено много отговорности. Когато това се случи, уговорките към личното ви здраве са измежду първите неща, които остават на назад във времето, споделя Шийзли. „ Те са прекомерно претрупани и елементарно не помнят за психологичното здраве. Много хора се озовават в сходна обстановка “, безапелационен е той.

По тази причина е доста значимо да има човек, с който да можете да разговаряте. Въпреки че можете да потърсите професионална помощ от терапевт като Шийзли, той споделя, че е добре да отделяте повече време за вашите другари и в случай че ментори, в случай че имате такива. „ Много е значимо да можете да се свържете с някого и да кажете: „ Хей, знаеш ли… Мисля, че нуждая се от помощ “, споделя той.

………………

Мелиса Ейнджъл за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР