За предпочитане е мандатите да бъдат цели, но предсрочните избори

...
За предпочитане е мандатите да бъдат цели, но предсрочните избори
Коментари Харесай

Сакскобургготски: Предсрочните избори не бива да ни плашат

За предпочитане е мандатите да бъдат цели, само че предварителните избори не трябва да ни плашат, тъй като са част от демократичните процеси. Това съобщи някогашният министър председател Симеон Сакскобургготски пред публицисти след валидирането на марката по случай 100-годишнината от възкачването на татко му Борис III на царския трон.

„ Не би трябвало да гледаме нещата на парче или когато новината е „ топла “, а постоянно в вероятност. Да се разбере какво стои зад дадени ходове или моменти. Мисля, че би трябвало да се гледа в по-общ проект. България не е единствената страна, където има оставки. Има такива в доста по-зрели или остарели демокрации. Не си заслужава да се подчертава прекомерно доста на такива моменти “, съобщи той, представен от „ Фокус”.

В отговор на въпрос за какво съгласно него след 2009 година нито едно държавно управление не е изкарало цялостен мандат, той уточни: „ За първи път министър-председател повтаря мандата. Преди приказката беше, че през демокрацията това е невероятно “.

Сакскобургготски призна, че има доста срещи с днешните политици: „ Но не споделям, че са с цел да ги поучавам, контактите постоянно са забавни. Много пъти получаваме половинчати вести. Ако човек е по-добре информиран, може да си направи мнение”.
Валидираха марка във връзка 100 години от възкачването на Цар Борис III (ГАЛЕРИЯ) На церемонията, която се състоя в постройката на Централната поща в София, участва и Симеон Сакскобургготски
Може ли да се промени моделът на ръководство към президентска република – както желаят някои протестиращи? „ От Велико Народно заседание се реши, че страната ще бъде парламентарна република, тъй че да се промени моделът ще изисква не малко старания. В последна сметка зависи от желанието на болшинството. Има страни, където се практикува президентска република. Мисля, че множеството са с метод на ръководство, в който двете форми могат да съжителстват и без да има съревнование”.

Той означи, че за своите 4 години на власт е имал „ превъзходен контакт” с Георги Първанов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР