За предотвратен атентат срещу обект на мюсюлманската общност в Полша

...
За предотвратен атентат срещу обект на мюсюлманската общност в Полша
Коментари Харесай

Предотвратиха антимюсюлмански атентат в Полша

За предотвратен атентат против обект на мюсюлманската общественост в Полша заяви локалната работа за вътрешна сигурност, написа газета.ру.

Според формалното известие на силовата институция, представено от основаната в Москва медия, в хода на профилираната интервенция са били арестувани няколко души.

Заподозрените са възнамерявали терористично нахлуване против набожен обект, посещаван от изповядващи исляма. Освен това арестуваните са имали желание да отровят няколко мюсюлмански духовници.

"По време на дейностите на чиновниците ни са били конфискувани оръжие, муниции, взривни субстанции и антиислямска литература ", са показали още от службата.

Според законодателството на членката на Европейския съюз всеки един от арестуваните е бил застрашен с присъда отнемане от независимост до 10 години.

По данни към 2019 година мюсюлманите са били под 0,1 % от популацията на Полша (около 38 милиона души). Те са най-вече татари. През 70-те и 80-те години в централноевропейската страна Полша са заселили десетки хора от Близкия изток и Северна Африка, а в края на ХХ и ХХI век в страната са пристигнали чеченци и мюсюлмани от Босна и Херцеговина.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР