За пръв път в своята история ДПС може би ще

...
За пръв път в своята история ДПС може би ще
Коментари Харесай

За пръв път тандем може да оглави ДПС

За пръв път в своята история Движение за права и свободи може би ще бъде управлявано от двама съпредседатели. Те ще бъдат определени на 11-та Национална конференция, която ще се организира на 24 февруари от 11.00 часа в Интер Експо център в столицата, съобщи БГНЕС.

Основната задача на партийния конгрес е да откри правоприемник на Мустафа Карадайъ. Последният беше отпред на Движение за права и свободи два мандата подред от 2016 година

Коментирайки неговото отдръпване, почетният ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган съобщи, че Карадайъ има неоспорими заслуги за одобряването на Движение за права и свободи. „ В него е вложена 30-годишна инвестиция, която, уповавам се, да му помогне и в идната страница на неговия живот “, акцентира доктор Доган.

На 4 януари 2024 година почетният ръководител предложи придвижването да бъде управлявано от тандема Делян Пеевски и доцент Джевдет Чакъров. „ В претекстовете ми за този „ тандем " е правилото на взаимното допълнение а не на конкурентното начало: тъй като " два остри камъка брашно не мелят ". А обществото чака бързо и резултатно решение на най-наболелите му горещи проблеми “, съобщи доктор Доган.

Според него Делян Пеевски е представител на новото потомство технократи в политиката, които имат присъщ инстинкт за прагматично решение на проблемите на хората и на страната. Д-р Чакъров би трябвало да носи отговорността за обичайните региони, връзките с Турция и демократичните обединения.

Ахмед Доган също по този начин предлага стабилизиране на организацията в обичайните региони на Движение за права и свободи и разширение на партийното строителство в нетрадиционните региони.

До момента отпред на придвижването са били: Ахмед Доган, Лютви Местан, краткотраен председателски съвет и Мустафа Карадайъ. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР