За пръв път в историята на САЩ конгресмени правят втори

...
За пръв път в историята на САЩ конгресмени правят втори
Коментари Харесай

Руски експерт: Екипът на Джо Байдън обяви враговете на демокрацията в САЩ

За пръв път в историята на Съединени американски щати конгресмени вършат втори опит да отстранят президента от власт, написа "Новая газета " във връзка вероятния импийчмънт на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския с обвиняване в подстрекаване към протест поради щурма на вашингтонския Капитолий на 6 януари. Междувременно управляващите проверяват погрома - формирани са най-малко 25 наказателни каузи за "вътрешен тероризъм ", показва вестникът.

Думите на Тръмп към негови последователи преди седмица са били "практически пряк " апел към завладяване на Конгреса, декларира създател на организация РОСБАЛТ, само че с спогодба, че "истината ще бъде открита от американския съд ". Според него обаче някои либерали в Русия бъркат, смятайки, че американската народна власт е рухнала. Тълпата от политически чудаци, превзела за няколко минути постройката на Конгреса, не повреди нито страната, нито политическата система. Нещо повече, всичко се разви в най-хубавите обичаи на американската народна власт - там народът, както знаем, има право на въстание. И това право отчасти бе осъществено във Вашингтон, въпреки и карикатурно. Друг въпрос е, че не всяко въстание е прогресивно, акцентира коментаторът.

Журналист от "Комсомолская истина " назовава щурма на Капитолия "абсолютно тромава провокация ", след която "демократичната общност " в Съединени американски щати приканвала да бъдат репресирани "реваншистите ", несъгласни с изборното проваляне на Тръмп през ноември. Изданието помества негов разговор с различен журналист, в който двамата съпоставят ситуацията в Съединени американски щати със събития от историята на Съветския съюз, по-специално със сталинските чистки от 1937 година За две денонощия ФБР получи 40 000 доноса против "потенциални терористи - съдружници на Тръмп ", показва създателят.

Подобни аналогии прави и наблюдаващ на "Свободная преса ", добавяйки съпоставения с подпалването на Райхстага в нацистка Германия. "Според Британската енциклопедия аргументите за пожара към момента са предмет на непрекъснати полемики. Навярно същото ще се написа и за "нахлуването " в Капитолия. А учените ще спорят дали е било проведено от двулични помагачи на определения президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в или те просто са употребявали откровения митинг на тръмпистите против изборния резултат ", се споделя в материала.

В публикация от "Росийская газета " политологът Фьодор Лукянов прави прогнози за външната политика на Съединени американски щати през бъдещото ръководство на Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в. Администрацията му ще постави старания да върне лозунгите от епохата преди Тръмп и ще твърди, че Америка още веднъж управлява света. Това обаче ще е извънредно сложна задача и освен тъй като "Тръмп е развалил нещата ", както ще се приказва. Международната система върви към децентрализация и това е справедлив развой. А в случай че Съединени американски щати употребяват идеологически принадлежности, с цел да си върнат водачеството, другите страни ще търсят способи да се защитят от външни въздействия, акцентира специалистът.

Екипът на Байдън към този момент разгласи враговете на демокрацията вътре в Съединени американски щати. Това са Тръмп и последователите на неговите хрумвания. А външни врагове ще си останат Русия и нейният президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, счита анализаторът Дмитрий Суслов, представен в "Лента ".

Чрез "демонизация на Путин и антируска нервност " Съединени американски щати ще се пробват да си върнат статута на герой за народна власт и бранител на свободния свят, декларира той. Байдън по насила ще твърди, че Москва е зложелател, и ще постанова наказания, с цел да не се окаже по-мекушав от Тръмп и да не разочарова демократите, добавя "Лента ".

"Комерсант " напомня вчерашното изказване на американския държавен секретар Майк Помпейо, който упрекна Иран във връзки с терористичната формация Ал Кайда. Според съветници на Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в напускащата администрация прави всичко допустимо, с цел да затрудни новия собственик на Белия дом в подновяването на контактите с Техеран и връщането на Съединени американски щати към "ядрената договорка ", написа всекидневникът.

"Думите на Помпейо прозвучаха дни преди да завърши мандатът на Тръмп. Ако са имали доказателства за виновността на Иран, за какво са протакали толкоз? Със сигурност, с цел да затруднят работата на Байдън ", декларира пред изданието иранският политолог Хамидреза Азизи. Отношенията сред Съединени американски щати и Иран несъмнено няма да бъдат усъвършенствани бързо, а ще се наложат и основни промени в нуклеарния контракт, написа "Независимая газета ".

Ориенталистът Владимир Сажин напомня изказвания на Байдън, че Съединени американски щати имат условия, засягащи иранската ракетна стратегия. Но висшият водач на Иран аятолах показва подготвеност да договаря единствено за нуклеарната договорка, а не за ракетите, споделя той.

При все това таман иранските управляващи са най-силно заинтригувани от възстановяване на връзките със Съединени американски щати и повдигане на глобите. Защото стопанската система им е в плачевно положение, акцентира "Независимая газета ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР