За пръв път в историята на австралийското елитно първенство (А-лига)

...
За пръв път в историята на австралийското елитно първенство (А-лига)
Коментари Харесай

Божидар Краев подписа в Нова Зеландия

За пръв път в историята на австралийското елитно състезание (А-лига) ще играе български футболист.

Това е Божидар Краев, който подписа контракт с новозеландския Уелингтън Финикс. Контракът му е за 2 години, а българинът ще носи фланелката с №11. Това лято Краев имаше няколко предложения, измежду които и предложение да се върне в Левски. Той обаче избра ново предизвикателство.

" Офертата от Финикс ме заинтересува. Имах няколко други благоприятни условия, само че избрах тази. А-Лигата се уголемява и става все по-популярна и аз желая да бъда част от нея. Аз съм изобретателен футболист и моята роля е да въвеждам и асистирам за голове. Амбициран съм да изиграя оптимален брой мачове и да оказа помощ на Финикс за високо класиране в лигата ", разяснява Краев при представянето си. Той към този момент направи първа подготовка с тима, откакто дойде в Уелингтън в сряда след дълго пътешестване от България.

Старши треньорът на Уелингтън Финикс - Уфук Талай не скри задоволството си от прехвърлянето.

„ Той е млад, което е позитивно. На 25 години е, което съгласно мен е добра възраст. Силен е с топка в краката и много бърз за височината си. Освен това е доста техничен и умее да вкарва голове. Хареса ми още, че когато приказвах с него по телефона, той беше разчувствуван да пристигна в Нова Зеландия и да играе в А-лигата ", показа Талай.

25-годишният футболист минава със свободен трансфер, откакто договорът му с Мидтиланд изтече. Той не съумя да се наложи в датския отбор след прехвърлянето си от Левски през 2017 година за 500 000 евро и беше преотстъпван два пъти в Португалия - в Жил Висенте и Фамаликао. Заради неналичието на игрово време футболистът спря да получава и повиквателни за националния тим, за който не е играл от юни 2021 година

Божидар Краев ще е първият български футболист в А-лигата, само че не и първият в Нова Зеландия. В началото на века за Кавершам (Дюнедин) игра вратарят Георги Градев, понастоящем експерт по спортно право.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР