За пръв път в човешката история учени намериха начин да

...
За пръв път в човешката история учени намериха начин да
Коментари Харесай

За пръв път - включиха човешки мозък директно в интернет

За пръв път в човешката история учени откриха метод да свържат човешки мозък с интернет в действително време. Постижението е дело на теоретичен екип от университета " Уитс " в Йоханесбург, оповестява Medical Express.
Проектът е прочут под името Brainternet. По създание Brainternet излъчва мозъчни талази в мрежата. За задачата в особено устройство се „ събират “ мозъчни талази, като се прави електроенцефалограма (EEG), а устройството е обвързвано с главата на съответния доброволец. След това устройството трансферира данните на Raspberry Pi – компютър с размер на кредитна карта, който излъчва онлайн мозъчните талази под формата на сигнали посредством интерфейс за програмиране на приложения и ги демонстрира в в отворена страница, където може да се види активността на мозъка - по какъв начин реагира при избрани тласъци.
" Искаме да реализираме интерактивност сред потребителя и мозъка му, тъй че потребителят да може посредством избран тласък да ревизира по какъв начин работи мозъкът му. В бъдеще може да има трансфер на информация в две направления – както от мозъка към мрежата, по този начин и назад “, разяснява Адам Пантовиц, който е създател на плана. Пантовиц желае посредством плана да научи повече за това по какъв начин човешкият мозък работи и обработва информация.
Изследователят твърди, че това е единствено началото за опциите на плана. Той прибавя, че екипът в този момент се стреми да усили интерактивното прекарване на потребителя с неговия мозък. Някои от тези функционалности към този момент са интегрирани в уеб страницата, само че в тесни граници, лимитирани единствено до тласъци като придвижване на ръката да вземем за пример. " Brainternet може да бъде подобряван още доста – да вземем за пример за систематизиране на записи посредством приложения за смарт телефон, които да дават данни за логаритъм за изкуствен интелект посредством така наречен машинно учене (machine-learning) ", споделя Пантановиц.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР