За пръв път у нас ще се проведе спортно-културен маратон.

...
За пръв път у нас ще се проведе спортно-културен маратон.
Коментари Харесай

Тепе Джамборе в Пловдив


За пръв път у нас ще се организира спортно-културен маратон. Домакин на пилотното издание на Тепе Джамборе е Пловдив.

Събитието съставлява съревнование по тичане, чийто маршрут минава през седемте тепета на Пловдив. Стартът на Тепе Джамборе е на 15-и юни от 18 ч. Участниците ще стартират своята обиколка на пловдивските тепета от Бунарджика.

11-километровото трасе продължава през Сахат, Небет, Джамбаз и Таксим тепе, Главната улица, Римския стадион, Античния спектакъл и през тогавашното Марково тепе, на чието място през днешния ден има мол със същото име. Състезателите ще финишират на Младежкия рид. Контролното време за прекосяване по целия маршрут е малко под 3 часа. Тук идва новаторското в събитието – уредниците на Тепе Джамборе са подготвили културни събития, които съпътстват маратона.

„ Още на старта на Бунарджика ще има салса, а на площада пред Паметника на освободителите е планувано едночасово хоро. Всеки, който желае, може да се включи “, описа един от уредниците на спортно-културния маратон Никола Чонгаров от съдружие „ Общо бъдеще “.

Различни концерти, присъединяване в спектакъл, танци са част от другите изненадите, съпровождащи надпреварата. Кулминацията е на Млажедкия рид, след финала, където ще свири тайфа онлайн.

В събитието може да се включи всеки, който е във форма и подготвен да избяга трасето за 2 часа и 50 минути. Организаторите дават опция да вземат участие и хора в неравностойно състояние. „ Една от водещите ни хрумвания е да обединим общността. Искаме всички да могат да се включват в този празник на града, само че и да покажем, че при предпочитание всеки е кадърен да реализира всички свои цели “, изясни другият уредник Флориан Дуйар.

В момента тече записване на първия спортно-културен маратон, което завършва на 31 май, а участниците могат да избират стартов пакет с или без тениска. За хората с увреждания ще бъдат предоставени безвъзмездни стартови пакети, като все още е ясно присъединяване на двама незрящи състезатели – Виктор и Иглика Асенови. Също и тим с трудноподвижни хора от фондация „ Ела и ти “.

Отбори на компании, които желаят да провеждат ексцентричен и трогателен тиймбилдинг за чиновниците си, също могат да се запишат за присъединяване.

Ако смятате, че можете да избягате 11 км през всички тепета за по-малко от 3 часа, като по пътя танцувате хоро, слушате концерти и участвате в спектакъл, запишете се!

Тепе Джамборе е част от Културния календар на града и се провежда със съдействието на Община Пловдив.

За повече информация можете да се свържете с нас или да посетите нашата уеб страница, facebook или Instagram.

https://tepejambore.com/

https://www.facebook.com/tepejambore

https://www.instagram.com/tepejambore/
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР