За пръв път от почти 8 месеца насам цената на

...
За пръв път от почти 8 месеца насам цената на
Коментари Харесай

Brent-ът поевтиня рекордно, цената на бензин А95 също продължава да пада

За пръв път от съвсем 8 месеца насам цената на европейския вид нефт Brent слезе под психическата граница от 65 $ на барел. Тя падна до 64,98 $ по време на последната сесия на лондонската борса ICE, оповестява БГНЕС.
За финален път цената на петрола от този вид беше под 65 $ за барел на 16 март тази година. През целия ден цената на " Брент " вървеше надолу, започвайки снижаването от 69 $ за барел.
Именно Brent, дружно с съветския нефт Urals, има най-голямо въздействие върху пазара на горива в България. Според платформата fuelo.net единствено през вчерашния ден и при започване на днешния междинната цена на бензин А95 у нас е паднала с още 2 стотинки, което значи поевтиняване от 12 стотинки за 8 дни. Дизелът е приблизително 2,36 лв. на литър.
По-рано през вчерашния ден (13 ноември) ОПЕК увеличи прогнозата за доставките на нефт през 2018 година от страните-членки на картела с 90 хиляди барела до 2,31 милиона барела на ден, а през 2019 година – със 120 хиляди до 2,23 милиона барела. Повишаването на прогнозата през тази година е обвързвано с нова оценка на индикаторите за рандеман в Съединени американски щати и Русия. Основен локомотив на растежа остават Съединени американски щати, Бразилия, Канада и Англия, до момента в който в това време добивът продължава да понижава в Мексико, Норвегия и други страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР