За пръв път от дни тенденцията в починалите и заразените

...
За пръв път от дни тенденцията в починалите и заразените
Коментари Харесай

Италия обяви спад в броя на новите смъртни случаи, но ограничи пътуванията

За пръв път от дни наклонността в умрелите и инфектираните от ковид за ден в Италия би могла да се обърне, най-малко съгласно днешните данни - 651 умряли и 3957 нови инфектирани.

Чистата остават стряскащи. " Малко понижаване " обаче се вижда, написа в. " Ла република " след данните от Службата за гражданска отбрана - през вчерашния ден жертвите на вируса бяха 793, новите заболели - 4821 души.

Дни наред броят на смъртните случаи не спираше да пораства, както и този на инфектираните, само че е рано да се каже дали това е обвързвано с ограниченията поради вируса. Властите в това време стегнаха ограниченията за повторно в границите на 24 часа - от през днешния ден се не разрешава напредването от една община до друга.

Жителите ще могат да се придвижват единствено в общината, в която са сега, и до друга пр и " неотложна и потвърдена работа или здравни аргументи и други незабавни въпроси. " Мерките засягат целия градски и персонален превоз.

По-рано през днешния ден министър председателят Джузепе Конте разгласи, че Италия стопира краткотрайно всякаква икономическа активност, която не е извънредно нужна за действието на страната с население 60 млн. души, с цел да се оправи тя с най-голямото си тестване след Втората международна война.

Не е известно какъв резултат ще даде възбраната за всевъзможни напредвания сред общините в страната. Ръководителят на Службата за гражданска отбрана Анджело Борели обаче означи, че " не трябва да се понижава бдителността " на италианските управляващи макар вярата " наклонността (за понижаване на броя) да се удостовери до дни.

Някои специалисти считат, че възбраната за пътешестване е трябвало да се вкара много по-рано. Повечето нови случаи са в Северна Италия - в най-засегнатата област Ломбардия 1691 нови инфектирани, в околните Емилия Романя, Венето и Пиемонт общо към 2000 души. Ломбардия, Романя и Венето бяха първите области със строги ограничавания поради ковид, само че преди влизането им в действие при започване на месеца хиляди техни поданици отпътуваха на юг и това подкрепя разпространението на болестта.

Италия остава втората страна по брой инфектирани общо 59 138 регистрирани случая от началото на болестта (при над 81 хиляди в Китай, откъдето потегли COVID-19), само че от тази седмица е страната с най-мног осмъртни - 5467 (при над 3200 в Китай). Числото 59 хиляди отбелязва общия брой на заболелите и включва и жертвите, и излекуваните.

Общият брой на възстановилите се е 7024 души, спрямо 6072-ма през вчерашния ден - още веднъж число, близо до 1000, както и през вчерашния ден. Увеличил се е леко броят на хората в интензивни отделения - 3009 при 2852 през вчерашния ден.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР