За пръв път от десетилетие Сони“ представи куче-робот. Компанията се

...
За пръв път от десетилетие Сони“ представи куче-робот. Компанията се
Коментари Харесай

Кучето-робот Aibo покорява Япония


За пръв път от десетилетие „ Сони “ показа куче-робот. Компанията се надява, че след няколко години на съкращения на разноските новото устройство ще й разреши да си върне позициите на модернист.

Възраждането на кучето-робот Aibo, което за пръв път е било показано през 1999 година и свалено от произвеждане през 2006 година, стана ден, откакто „ Сони “ разгласи, че облагата за финансовата година ще се окаже най-високата за всичките 71 години от съществуването на компанията.

Акциите на „ Сони “ скочиха през днешния ден с над 11%, достигайки 9-годишен най-много.

Новият Aibo има усъвършенствани изкуствен интелект. Кучето също по този начин е снабдено с мотори и сензори, които го трансформират в същинско куче. Всяко устройство може да има неповторими поведенчески модели според от характера на взаимоотношение със своя притежател, твърдят от компанията. Освен това, роботът може да работи с останалите електронни устройства, включени към интерент.

Първоначално Aibo ще се появи в магазините на Япония и ще коства към 1700 $. Стопанинът на кучето ще би трябвало да заплаща и по към 25 $ месечно за облачни услуги, благодарение на които роботът ще може да се обновява и да извършва нови трикове.

„ Aibo е олицетворение на нашата задача, в границите на която ние възбуждаме любознанието и страстите на хората “, съобщи генералният шеф на „ Сони “ Кадзуо Хираи.

Компанията отделя голямо внимание върху основаването на роботи, тъй като това ще й помогне да се наложи като водач в областта на електрониката и развлеченията. /РИА „ Новости “
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР