За пръв път от 29 години валя и в АнталияЛетището

...
За пръв път от 29 години валя и в АнталияЛетището
Коментари Харесай

Сняг парализира Гърция и Турция

За пръв път от 29 години валя и в Анталия
Летището на Истанбул не работи 22 часа

По 2000 евро на блокирани коли в Атина

Невиждани от години снеговалежи сковаха Турция и Гърция, като хиляди остават блокирани в снежни клопки, в това число и на летището в Истанбул, съобщи Ройтерс.

В Атина днешният ден бе разгласен за неработен след невъобразим снеговалеж, който обърка превоза, спря работата на имунизационните центрове и затвори учебните заведения. Спряно бе придвижването на влаковете и рейсовете, националният транспортьор “Ейджиън еърлайнс” анулира съвсем всичките си полети в понеделник.
Части от гръцката столица останаха без електричество.

Хиляди пък се оказаха блокирани в колите си, като до ранните часове на вторник бяха евакуирани над 3500 души. На околовръстния път на Атина бяха блокирани най-малко 1200 автомобила, в които са се намирали сред 200 и 300 души. През нощта, на фона на падащите температури, на помощ се притече армията, като бойци раздаваха храна, вода и одеяла на водачите и пасажерите, някои от които прекараха в колите си над 10 часа.

Премиерът Кириакос Мицотакис е изискал от концесионера на околовръстното да заплати по 2000 евро компенсации на всеки от блокираните на шосето коли, а компанията се е съгласила.

Сняг валя и на доста от гръцките острови, в това число Крит.

5-часов изобилен снеговалеж натрупа дебела завивка в 16-милионния Истанбул - тук-там до 80 см, и провокира същински безпорядък. Летището в града - едно от най-големите и натоварени в света, анулира полети в продължение на 22 часа, като едвам през днешния ден по обяд стартира осъществяването на част от полетите.

В цялата страна по пътищата са били блокирани към 4600 души. Сняг валя за пръв път от 29 години и в южния курортен град Анталия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР