За пръв път от 2009 г. цените на имотите в

...
За пръв път от 2009 г. цените на имотите в
Коментари Харесай

Обезценяването на имотите в Лондон ще продължи

За пръв път от 2009 година цените на парцелите в Лондон регистрират спад. При къщите поевтиняването е с 0.5%, което е с към 2151 паунда по-малко на парцел. Средната офертна цена на къщите е 470 922 паунда. Според анализатори една от главните аргументи за обезценяването на парцелите е „ престрояване” на центъра. Там цените сега са с 15.9% по-ниски спрямо пика през 2014 година „ Вече е доста по-достъпно да се купи къща в предградията”, разясняват анализатори от консултантската компания Salvills.

„ Лондон се трансформира в жертва на личния си триумф. Цените стигнаха неуместни висоти и в този момент всички си заплащат за това. Фактът, че приблизително човек пести 10 години за депозит, с цел да си купи парцел, демонстрира какъв брой огромна е рецесията, с която се сблъскват редица клиенти. Спестяването за депозит, при ниска рента и напредък на заплатите, не е нищо повече от брутално”, споделя Джонатан Самуелс, изпълнителен шеф на „ Octane Capital”.

Прогнозите за 2018-а не са доста оптимистични. Очаква се поевтиняването да е в границите на към 2% при спад от 1.7% през 2017 година, показват от компанията Rightmove. Само през декември цените в Лондон паднаха с 3.7% на годишна база и с 2.6% в страната. Причините за поевтиняването е вялата стопанска система и следствията вследствие на Brexit.

Британските търговски покои направиха обособени стопански прогнози, които лимитират темповете на повишаване на парцелите до 1.1% през 2018 година и до 1.3% през 2019 година В същото време показателят на потребителските разноски във Англия регистрира спад за трети следващ месец, като за година се е намалил до 0.9%.

На настоящата икономическа обстановка във Англия въздействие оказват редица фактори – по-високите условия за разпределяне на ипотечен заем, спадът в достъпността до жилища и повишението на гербония налог за притежателите на второ жилище. Bank of England даде знак, че лихвените проценти по жилищните заеми могат да бъдат увеличени през 2018-а.

Оживление се чака в долния и междинен ценови сегмент на жилищата в Лондон. При първокласните парцели може да се чака обезценяване в рамките до 4% през 2018-а. За съпоставяне през предходната година поевтиняването е било 3.7%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР