За пръв път Италия ще изпрати директно оръжие , муниции

...
За пръв път Италия ще изпрати директно оръжие , муниции
Коментари Харесай

Италия праща ракети и картечници на Украйна

За пръв път Италия ще изпрати непосредствено оръжие, боеприпаси и военни материали, включително и смъртоносни, на друга страна.

Това става допустимо, откакто държавното управление в Рим утвърди единомислещо декрет за превозването до Украйна на въоръжение на стойност сред 40 и 50 млн. евро. Както заяви в. ”Кориере каузи сера”, става въпрос за стотици ракети „ Стингър” за противовъздушна защита и противотанкови ракети „ Спайк”, за хиляди картечници „ Браунинг” и MG и боеприпаси. НАТО ще поеме логистиката по преместването им. Организацията ще провежда самолетен мост за превозването на въоръжението от всички страни до границата с Украйна, а по-късно да ги даде с ескорт по земя. Италианският декрет планува „ намеса за гарантирането на поддръжка и помощ за украинския народ посредством отстъпването на военни материали и уреди на държавните управляващи на Украйна”.

Римският декрет планува ограничения и за непредвидените опасности, свързани с естественото действие на националната система за природен газ. С тази цел оторизира за превантивни ограничения, планувани за изключителни случаи, намаляването на потреблението на газ от настоящите електроцентрали посредством оптималното увеличение на продукцията от други източници.

Освен това се усилват и ограниченията за помощ на бежанците - с тази цел се отпускат 10 млн. евро, които би трябвало да послужат за най-спешни потребности на украинските бежанци, които ще дойдат в Италия. Предвижда се увеличението с общо 16 000 на местата в центровете за приемане и интеграция. Украинските бежанци ще бъдат одобрявани и без да са показали молби за интернационална защита. Италианското държавно управление утвърди и отпущането на 500 хиляди евро за фонд, подпомагащ студенти, откриватели и преподаватели от Украйна, с цел да могат да продължат да правят активността си.

От Италия ще заминат първите 1350 военни от специфичните елементи. Те ще се причислят към „ Baltic Guardian” в Литва, където към този момент има 240 военни, в Румъния, където има 12 самолети и 130 души, в Източното Средиземноморие, където има 235 души личен състав, два кораба и един аероплан, който надзирава и Черно море. Всичко това коства 154 млн. евро, само че в случай че е належащо, финансовата помощ ще се усили, с цел да може задачите да се финансират с още средства. До 30 септември Италия дава на силите на НАТО за задачите й в Източна Европа общо 4000 бойци.
ТЕМА преди 12 минути 197 преди 19 минути 522 преди 24 минути 762
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР