За пръв път дейността борба с организираната престъпност е регламентирана

...
За пръв път дейността борба с организираната престъпност е регламентирана
Коментари Харесай

ГДБОП отбелязва професионалния си празник

За пръв път активността " битка с проведената престъпност " е регламентирана с Постановление № 20 на Министерски съвет от 13.02.1991г. С него е основана Централна работа за битка с проведената престъпност, наркотрафика и търговията с оръжие с сан на ръководство по Закона на Народната милиция.
Това дава съображение през 2011 година държавното управление със свое решение да разгласи 13 февруари за професионален празник на чиновниците от ГДБОП. През годините от основаването си Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " минава през разнообразни структурни трансформации, само че резервира мястото си на главно звено на Министерство на вътрешните работи, противодействащо на проведената престъпност.
В резултат на многочислени интервенции, извършени взаимно с партньорски служби от Европейски Съюз и Съединени американски щати, чиновниците получават скъп опит. Професионализмът им е причина ГДБОП да се трансформира във значим стратегически и благонадежден сътрудник в битката с проведената престъпност.
Статутът на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " е одобрен с измененията в Закона за Министерството на вътрешните работи от декември, 2009 година, като национална профилирана оперативно-издирвателна конструкция на Министерство на вътрешните работи за попречване, секване и откриване на проведена незаконна активност на локални и транснационални незаконни структури.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР