За пръв път Александър Морфов призна публично, че актьорите, с

...
За пръв път Александър Морфов призна публично, че актьорите, с
Коментари Харесай

Александър Морфов след предателството на хъшовете: Артистите бяха купени с премии

За пръв път Александър Морфов призна обществено, че актьорите, с които е работил дълги години в своите спектакли и с които е бил в другарски връзки, са го предали.

 

Режисьорът разгласи огорчението си от измяната по време на първото протестно шествие на новосъздаденото Движение за просвета. Припомняме, че той бе уволнен дисциплинарно от Народния спектакъл след дълъг спор с шефа Васил Василев и някогашния пиар на трупата Велислава Кръстева.

 

Само двама артисти от трупата застанаха зад Морфов по време на към момента тлеещия скандал – Валери Йорданов и Албена Колева, както и брачната половинка на режисьора и актриса от Народния – Рени Врангова. Едва след уволнението на Морфов в негова отбрана се изрекоха още двама артисти от трупата – Деян Донков и Валентин Танев. Тук е моментът да отбележим, че и двамата вземат участие в негови постановки от над 20 години, освен това имат основни функции в емблематичната му режисура „ Хъшове “.

 

Режисьорът съобщи напълно намерено, че артистите са били купени с награди и добави, че преди Нова година в театъра са били раздадени големи награди в размер сред 8 и 18 000 лева Според думите му задачата е била останалите в трупата да бъдат подкупени и да трансформират позицията си. той изясни точно с огромните бонуси присъединяване на част от сътрудниците му на срещата с президента Румен Радев, на която бе заявена безапелационна поддръжка за шефа Васил Василев. Тогава за пръв път Морфов атакува и президента. Дотогава атакуваше словесно най-много Движение за права и свободи и ГЕРБ, като не е заявявал обществено поддръжка за една или друга партия.

 

Според мнозина все още той симпатизира на „ Демократична България “ и Политическа партия, чиито представители неколкократно го поддържаха в борбата му против ГЕРБ и Движение за права и свободи. Морфов упрекна Радев, че трансформирайки се от върховен офицер в президент и политик, е не запомнил веруюто за чест и достолепие.

 

Пита се и къде е била държавната Комисия по дискриминация, която в този момент го ревизира поради конфликта му с към този момент някогашния пиар Велислава Кръстева, когато преди няколко години „ сиянието Борисов назова някогашния ръководител на Народно събрание Цвета Караянчева тъпа кърджалийска пу*ка “.

 

Към днешна дата Морфов има съмнения дали да сложи нов план, търсейки спонсори отвън държавните театри или да изчака да минат изборите и да се види дали Василев въпреки всичко ще бъде отхвърлен от директорския пост. Чудел се и дали да елементарни на досегашните си другари измежду актьорите звезди от Народния и точно тях да предложения за бъдещата си режисура, или пък да заложи на по-малко известни артисти от други трупи, или на свободни актьори, с които не е работил досега.

Инфо: Уикенд

Тагове: Александър Морфов Деян Донков Валери Йорданов Албена Колева Рени Врангова валентин танев Румен Радев бойко борисов Цвета Караянчева Велислава Кръстева

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР