За повишена лавинна опасност сигнализират планинските спасители от Дупнишкия спасителен

...
За повишена лавинна опасност сигнализират планинските спасители от Дупнишкия спасителен
Коментари Харесай

Скиор предизвика лавина на Рилските езера и бе повлечен от снега

За нараснала лавинна заплаха алармират планинските спасители от Дупнишкия избавителен отряд. Днес лавина, провокирана от скиор, го е повлякла и той е бил отчасти покрит от нея.

"Инцидентът е от обяд, сътрудниците са били на място и са реагирали бързо. Момчето е добре, с отчасти разпъване ", сподели за Българска телеграфна агенция Кирил Чолаков от избавителния отряд в Дупница.
С повишението на температурите и в резултат на преноса на сняг от вятъра североизточните скатове в региона на Седемте рилски езера са с нараснала лавинна заплаха, означават от отряда.
При днешния случай скиорът е излязъл отвън обозначения регион и не е разполагал с лавинна екипировка.

"По време на пътя надолу се забелязваше единствено главата на скиора и за благополучие не изчезна изцяло ", споделят планинските спасители.
От планинската избавителна работа в Дупница означават, че в делничните дни няма доста туристи в региона на Езерата, само че чакат броят им да се усили в събота и неделя. Затова сигнализират за нараснало внимание.
От планинската избавителна работа в Дупница означиха още, че към този момент има наклонност хората, които се качват в планината, да бъдат обезпечени със застраховка, само че тези, които идват в планината случайно, към момента нямат тази просвета.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР