За повечето си почитатели, маестро Христо Йоцов е известен като

...
За повечето си почитатели, маестро Христо Йоцов е известен като
Коментари Харесай

Плевенска филхармония представя премиери с авторска музика на Христо Йоцов

За множеството си фенове, маестро Христо Йоцов е прочут като джаз музикант, композитор, виртуоз, аранжор и учител по ударни принадлежности, само че посредством програмата за идните концерти ще бъдат показани негови премиерни композиции в региона на симфоничния род, в който твори от дълго време.

Съчетавайки класическите форми с езика на джаза, той моделира нов вид музика, която да се придържа към познати от епохи музикални форми, оплодени с ритъма, хармонията и страстта на джаза.

На 23-и ноември (четвъртък), от 19:00 часа в концертната зала на НХК Бургас и на 24-и ноември (петък) в Общинска зала - Ямбол ще бъдат показани три превъзходни симфонични творби, премиерно и за двата града:

Празнична интродукция " Плевен 2023 " – пиеса, написана по случай 70-годишнината на Плевенска филхармония;

„ Картини от два свята “ – двоен концерт, композиран за изключителната перкусионистка с интернационална кариера Василена Серафимова – маримба, и с „ поддържаща мъжка роля “ на барабаните от Христо Йоцов, като солист;



Двоен концерт за тромпет, тромбон и оркестър, отдаден на двама от най-известните джазови, само че освен, музиканти в България – Михаил Йосифов - тромпет и Велислав Стоянов - цугтромбон.



Премиерата на тази стратегия беше показана пред цялостни салони в София и Плевен при започване на годината. Сега следва да бъде изпълнена в Бургас и Ямбол.



В двата концерта на Плевенска филхармония под диригентската палка на Борислав Йоцов публиката ще се допре до музика, изпълнена с доста страст, респектиращо театрално наличие, музика по едно и също време „ сериозна “, само че и изпълнена с въодушевяващ заряд, жизнеспособен темп и сила.

Повече информация за концертите е оповестена в формалните събития:

- 23.11.2023 година /четвъртък/, Концертна зала НХК, гр. Бургас


- 24.11.2023 година /петък/, Общинска зала, гр. Ямбол

Билетите са налични в мрежата на Eventim и на място на съответните каси.
Деца до 6 година влизат гратис.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР