За повечето българи сушито е най-характерната японска храна. Но японската

...
За повечето българи сушито е най-характерната японска храна. Но японската
Коментари Харесай

Къде можете да хапнете най-вкусното суши в столицата?

За множеството българи сушито е най-характерната японска храна. Но японската кухня не е единствено това. Тя  въплъщава в себе си извънредно вкусна и здравословна композиция от ястия, които в последните години се трансфораха във все по-любими и у нас.

В новото видео на видеопоредицата водещият Алекс Петренко ни показва неговия Топ 3 на най-хубави места в София, където можете да похапнете обичайната и извънредно вкусна японска кухня .
 суши ThinkStock/Getty Images
Японската кухня е изключително забавна и притегля доста фенове във всички точки на планетата. Естествена и хармонична, тя се счита за най- здравословна на света , защото е нискокалорична, богата на белтъчини и желязо, без холестерол и разнообразни типове нездравословни мазнини.

В японската кухня е доста значимо правилото за сезоните , което съставлява асортимент на питателните съставки по този начин, че те да показват настоящия сезон на годината. В съпоставяне с други кухни съвсем е лишена от подправки, учредена е на ориз, соеви артикули (мисо, тофу), риби, морски блага, водорасли и зеленчуци. -->
 суши ThinkStock/Getty Images
Без подозрение обаче, като усет, най-познато за множеството българи е сушито . Неговата история датира от преди към 1300 години. Задължително за това ядене, състоящо се от парче риба, сложено върху топче ориз, е да бъде поднесено с малко японски хрян - wasabi.

И не на последно място – ARIGATO за вкусната храна, Япония!

е същински гид за феновете на градския живот, които не обичат да скучаят през уикенда и въобще не са почитатели на концепцията да се прибират у дома незабавно след работа. За всички тях един път седмично водещият ще сервира своите горещи оферти за " вървежни " барчета, вкусни ресторантчета и градски събития за качествено развлечение и/или COOLтура.

И още:



Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР